Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις: Με την ευκαιρία της 108ης επετείου του Ολοκαυτώματος της πόλης της Νιγρίτας

Με μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων για τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας και ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας.

Το πρωί της Κυριακής, 4 Ιουλίου 2021, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.

Στην συνέχεια διαβάστηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων στον μνημείο του Μακεδονομάχου ήρωα Καπετάν Γ. Γιαγκλή από τον Δήμαρχο Βισαλτίας Αθανάσιο Μασλαρινό, την εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αρασμπατζή, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή Ν. Σερρών Ελευθέριο Αβραμάκη, τον εκπρόσωπο της Π.Ε. Σερρών, Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτριο Καριπίδη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Νιγρίτας Νικόλαο Πολυχρονίδη, τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ιωάννη Βασιλκαρίδη και εκπρόσωπο του Συλλόγου Μακεδονομάχων και απογόνων Ν. Σερρών «Παύλος Μελάς».

Τις εκδηλωσεις μνήμης τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ν. Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας, Θωμάς Μπακαλούδης, ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας Αργύρης Χατζημάρκος, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, Αστέριος Δουβίτσας, η Αντιπρόεδρος της Τ.Κ. Νιγρίτας Κατερίνα Χατζηστραβού και Τοπικοί Σύμβουλοι, η Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β. Αλεξάνδρα Καρά, ο πρώην Δήμαρχος Νιγρίτας Δημήτρης Δάπης και δημότες.


Οι επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας, το ΔΗ.Κ.Κ.Π.Π.Π.Α. και ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας με την ευκαιρία της 108ης επετείου του Ολοκαυτώματος της πόλης της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας, που συνέβη κατά τον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο, από 17 έως 20 Ιουνίου 1913, συνεχίζονται σήμερα 5 Ιουλίου στη Νιγρίτα, 8 & 12 Ιουλίου 2021, στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη.

Με την υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 (ΣΕΡΡΕΣ)

20:30 μ.μ. Παρουσίαση της Κεντρικής Εκδήλωσης για το Ολοκαύτωμα της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας στο Θερινό Θεατράκι στην πόλη των Σερρών.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

21:00 μ.μ.

Α΄ Μέρος: Παρουσίαση-Προβολή Νέου Ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας στο Πάρκο Νέας Ελβετίας στην περιοχή Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νιγριτινών Θεσσαλονίκης «Ο Βισάλτης».

Β΄ Μέρος: Συναυλία με το συγκρότημα «Serres Voices».