Σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Με απόφαση του Εφορευτικού Συμβουλίου και σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 33465/2020 ΦΕΚ 2087/Β/30-5-2020 και την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ 34781/2020 ΦΕΚ 2168/Β/4-6-2020, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών προχωράει στην σταδιακή επαναλειτουργία της και τη διαμορφώνει ως εξής:

 Νέο ωράριο λειτουργίας προς το κοινό:
Δευτέρα 8:00-13:45 και το απόγευμα 18:30-20:15

Τρίτη- Παρασκευή 8:00-14:45

 Κατά την προσέλευση του κοινού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών.
Παρακαλούμε για την προστασία και ασφάλεια όλων να τηρούνται οι συστάσεις των αρχών, των ειδικών και των υπαλλήλων, ώστε να συμβάλουμε όλοι μας στη δυνατή και απρόσκοπτη λειτουργία της Βιβλιοθήκης και στην άρτια εξυπηρέτησή σας (χρήση αντισηπτικού και υγιεινή των χεριών στην είσοδο/έξοδο, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, χρήση μάσκας και γαντιών).

 Λειτουργία Δανειστικού τμήματος σε 1ο και 2ο όροφο. Δυνατότητα εξυπηρέτησης μέχρι 5 ατόμων τη φορά. Στην είσοδο θα προμηθεύεστε ειδικό χαρτάκι εισόδου. 

 Δικαίωμα δανεισμού 5 τεκμηρίων για 20 ημέρες με δικαίωμα ανανέωσης για άλλες 10 ημέρες (δυνατότητα τηλεφωνικής ανανέωσης). 

 Τα βιβλία που επιστρέφονται θα κρατούνται σε καραντίνα σε ξεχωριστό χώρο για 72 ώρες. Δεν επιτρέπεται η χρήση του υλικού από άλλον αναγνώστη, χωρίς την μεσολάβηση του ασφαλούς χρόνου καραντίνας του υλικού (72 ώρες).

 Για έκδοση κάρτας θα απευθύνεστε στο δανειστικό τμήμα των ενηλίκων ή στο δανειστικό τμήμα της παιδικής και εφηβικής βιβλιοθήκης. 

 Συνεχίζεται και ο διαδανεισμός έντυπου υλικού, σε συνεργασία με άλλες Βιβλιοθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του αναγνωστικού κοινού.

Δε θα λειτουργήσουν μέχρι 30-06-2020 τα: 

 Αναγνωστήρια

 Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης

Δεν θα λειτουργήσουν μέχρι 30-09-2020 τα:

 Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής»

 Εκθεσιακοί χώροι του 4ου και 5ου ορόφου

 Μικρή αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ορόφου

 Συνεχίζουν να υλοποιούνται από το σπίτι τα εργαστήρια για παιδιά της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «αλλάζω σελίδα…από τη βιβλιοθήκη στο σπίτι». Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://serrelib.gr/el/anakoinosi/mporoyme-na-allaxoyme-selidaapo-tin-bibliothiki-sto-spiti

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα χρήσης όλων των υπηρεσιών που παρείχε η Υπηρεσία μας κατά το τρίμηνο της καραντίνας

Διαβάστε επίσης για το μήνυμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρῶν: