Για την επέκταση του διυλιστηρίου πόσιμου νερού στο Σιδηρόκαστρο: 2.594.900€ για τη ΔΕΥΑ Σιντικής

Ένα έργο πνοής προϋπολογισμού 2.594.900€ για τον Δήμο Σιντικής και συγκεκριμένα για το Σιδηρόκαστρο εντάχθηκε και επίσημα στον Άξονα «Περιβάλλον», του Προγράμματος  «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. 

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών έπειτα από μεθοδευμένες ενέργειες της ΔΕΥΑΣΙ και των υπηρεσιών του Δήμου Σιντικής αποφάσισε την ένταξη του έργου, την «Ένταξη του έργου της ΔΕΥΑ Σιντικής με τίτλο «Αναβάθμιση – Επέκταση του διυλιστηρίου πόσιμου νερού στη Δημοτική Κοινότητα Σιδηροκάστρου» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». » που θα αναβαθμίσει την παροχή νερού για όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Το νέο διυλιστήριο θα προσφέρει στους δημότες επάρκεια καθαρού πόσιμου νερού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (αύξηση της δυναμικότητας από 150m3/ώρα σε 350m3/ώρα) και αισθητά βελτιωμένο ποιοτικά πόσιμο νερό, ενώ ταυτόχρονα μειώνει αισθητά το κόστος λειτουργίας και συντήρησης.

«Ένα όραμα γίνεται πραγματικότητα! Από τους πρωταρχικούς στόχους που θέσαμε, ήταν η αναβάθμιση του διυλιστηρίου Σιδηροκάστρου, που θα προσφέρει καθαρό και ποιοτικό με άφθονη επάρκεια νερό στην περιοχή του Σιδηροκάστρου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, τη διοίκηση και το προσωπικό της ΔΕΥΑΣΙ, που σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, εργάστηκαν συστηματικά και οργανωμένα για την επίτευξη  της ένταξης του έργου.» ανέφερε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτιος Δομουχτσίδης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣΙ Παύλος Κορωνίδης συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ένα ακόμη έργο από τα μεγαλύτερα που θα υλοποιηθούν στο Σιδηρόκαστρο, που με σωστό προγραμματισμό σχεδιάσαμε και προετοιμάσαμε, έχει πλέον ενταχθεί. Είμαι αισιόδοξος ότι οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν ακόμα γρηγορότερα στο επόμενο διάστημα και η πραγματοποίηση του έργου θα επιτευχθεί άμεσα.»

Και συνέχισε:

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου – εργαζόμενους στη Δ. Ε. Υ. Α. Σιντικης για την μεθοδική δουλειά , το Δήμαρχο Σιντικής  Φώτιο Δομουχτσίδη για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει, το Δ. Σ της ΔΕΥΑΣΙ το οποίο στηρίζει όλες τις προσπάθειες, τον Σερραίο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τους συνεργάτες του και όσους βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο την υλοποίηση έργων, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. 

Έπεται και συνέχεια…

Μακάρι γιατί αυτά τα έργα έχει ανάγκη ο τόπος