Επί ποδός οι Σερραίοι για την ψυχρή εισβολή !

Επί ποδός βρίσκονται άπαντες σήμερα καθώς είναι σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή τόσο στη χώρα, όσο και σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τις Σέρρες.

Και οι δήμοι των Σερρών είναι καθόλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία «Λέανδρος», που εκτός από την ψυχρή εισβολή, είναι δεδομένο πως θα φέρει και χιονοπτώσεις.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας στα χέρια της όλα τα καιρικά δεδομένα εδώ και μέρες, βρίσκεται σε επιφυλακή με 100 μηχανήματα αποχιονισμού σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και 15.000 τόνους αλάτι.

Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει και η Πολιτική Προστασία όλων των δήμων του Νομού Σερρών για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού και ήδη έχουν γίνει οι ανάλογες συσκέψεις, ενώ οι δήμοι εκτός από και δικά τους μηχανήματα, έχουν ήδη στη διάθεσή τους και ξένα μηχανήματα, αλλά και τόνους αλατιού στις αποθήκες τους

Προφανώς και έχουν διαθέσει αλάτι σε νοσοκομεία, σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησίες, περιμένοντας την εκδήλωση του φαινομένου, μετρώντας πάρα πολύ τις πρώτες αντιδράσεις στο φαινόμενο, καθώς όλοι γνωρίζουν πως οι πρώτες κινήσεις είναι που μετράνε, ενώ ήδη έχουν καταγραφεί οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με πρώτο και καλύτερο το Λαϊλιά που κατέγραψε χθες την χαμηλότερη θερμοκρασία με -10,4 βαθμούς.

Φυσικά και είναι «μαθημένα τα βουνά στα χιόνια», όχι όμως και οι άνθρωποι, που κάποιοι για πρώτη φορά ίσως (τουλάχιστον κάποιοι αυτοδιοικητικοί) θα βρεθούν αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα, οπότε θα δούμε και θα μετρήσουμε και την ετοιμότητά τους

Αλλά κυρίως την αντίδρασή τους!

Πάντως όλοι όσοι έχουν εμπειρία, είναι λογικό να το αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και σύνεση.

Οι άλλοι , απλά θα πετάξουν … αετό!