Επιμελητήριο Σερρών: Διαμαρτυρία για την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Σερρών αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες πολλών παραπόνων επιχειρήσεων – μελών μας για τις αυξήσεις που παρατηρούνται ήδη στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι ανατιμήσεις έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται αύξηση τιμών και σε περισσότερα αγαθά πρώτης ανάγκης.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι επιχειρήσεις του Νομού μας αλλά και ολόκληρης της χώρας βρίσκονται σε ιδιαίτερη δυσμενή θέση, με τις υποχρεώσεις τους να συσσωρεύονται διαρκώς.

Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, όπως είναι η έλλειψη ρευστότητας, ο αποκλεισμός πολλών επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό καθώς και το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής.

Οι επιχειρήσεις, κυρίως οι μικρομεσαίες, δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν αυτό το ενεργειακό κόστος και θα αναγκαστούν να το μετακυλήσουν στους καταναλωτές.

Η αύξηση της τιμής των παραγόμενων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει σε μειωμένο κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων και άρα σε κίνδυνο περισσότερων λουκέτων.

Για να αποφευχθούν, λοιπόν, οι δυσβάσταχτες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, ζητάμε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας με τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών.