Επιμελητήριο Σερρών: Να τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

Επιμελητήριο Σερρών: Να δράσουμε υπεύθυνα και να συμβάλλουμε όλοι μας στον περιορισμό της διασποράς του ιού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Σερρών οι πρόσφατες εξελίξεις και τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα από τον COVID-19 επιβάλλουν να δράσουμε υπεύθυνα και να συμβάλλουμε όλοι μας στον περιορισμό της διασποράς του ιού, προστατεύοντας την υγεία των εργαζομένων μας και ελαχιστοποιώντας, κατά το δυνατό, τις οικονομικές επιπτώσεις που η κρίση μπορεί να επιφέρει σε αυτούς.

Για το λόγο αυτό είναι αναγκαία τα ακόλουθα:

Η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής από επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε όλους τους εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.

 Σε κάθε δε περίπτωση, όπως τονίζεται από την Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, πρέπει να τηρούνται οι υφιστάμενες διατάξεις του Κώδικα Νόμων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων (ν.3850/2010).

Η τήρηση των προληπτικών μέτρων που ανακοινώνονται διαρκώς από το Υπουργείο Υγείας  και αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Μπορείτε να βρείτε τις ανακοινώσεις εδώ.

Η ενθάρρυνση της εθελοντικής υιοθέτησης προληπτικών μέτρων που να στοχεύουν στη διευκόλυνση των εργαζομένων να εργαστούν ομαλά και με ασφάλεια, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here