Στο Δήμο Αμφίπολης ο Κώστας Καραμανλής!

Ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής με υπηρεσιακούς παράγοντες βρέθηκε σε σύσκεψη στη περιφέρεια αναφορικά με τη πορεία του Νέου δικαστικού μεγάρου στις Σέρρες.

Στη πορεια και μετά το άνοιγμα των μετακινήσεων επισκέφτηκε τα χωριά του δήμου Αμφίπολης και πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας στη Πρώτη και στο Ροδολίβος.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός υποδομών παρέα με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλο όπως μαθαίνω επέβλεψαν τις εργασίες αποκατάστασης στο Σ.Σ Αγγίστας στο δρόμο του για τη Κρηνίδα, ενώ στη πορεία επισκέφτηκαν και τη Νέα Μπάφρα.

Επίσκεψη Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών

Ακολούθως και μετά από αίτημα του προέδρου της Πρώτης Σερρών Νίκου Μπακάλη πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη Καραμανλή στην Πρώτη ύστερα από 8 μήνες αναβολών, λόγω Covid – 19 στο Δημαρχείο της Πρώτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού είχε προγραμματιστεί τον περασμένο Νοέμβριο δείπνο εργασίας, με διευρυμένη σύνθεση, στην οποία θα συμμετείχαν εκτός από το Τοπικό Συμβούλιο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ενότητας Πρώτης, οι Πρόεδροι των Συλλόγων της Πρώτης καθώς και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής.

Στην σύσκεψη του Σαββάτου, ο Πρόεδρος του Τοπικού ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και τους συνεργάτες του για την δημοπράτηση του έργου που αφορά το Σχολικό συγκρότημα Πρώτης όπου δίνεται πια η δυνατότητα να ανακαινιστούν όλες οι εγκαταστάσεις, για να έχουμε άμεσα ένα ανακαινισμένο, πολυδύναμο Σχολικό συγκρότημα.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο Υπουργός για το Αθλητικό Κέντρο «Αχιλλέας Καραμανλής», του οποίου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμφίπολης, μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, τελειώνουν τα τεύχη δημοπράτησης.

Με δεδομένη την άψογη συνεργασία ανάμεσα στην Δημοτική και Κοινοτική Αρχή, ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Υπουργό να προωθήσει την ένταξη στο Πρόγραμμα » Αντώνης Τρίτσης» επτά (7) έργων του Δήμου Αμφίπολης, μεταξύ των οποίων και ο Ξενώνας.

Επιπλέον ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις κατολισθήσεις του Παγγαίου και σ’ αυτό το σημείο παρενέβη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος λέγοντας πως θα τις αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρεμβαίνοντας ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε την κατασκευή του δρόμου Αναλήψεως – καταφυγίου, μήκους 7 χλμ

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τον κ. Καραμανλή να διαθέσει ένα μεγάλο κονδύλιο για την ασφαλτόστρωση των δρόμων, κάτι που έγινε αποδεκτό.

Πριν την σύσκεψη, Υπουργός, Αντιπεριφερειάρχης, Πρόεδρος και Δημοτικοί Σύμβουλοι επισκέφτηκαν τον δεύτερο όροφο του Δημαρχείου Πρώτης, ο οποίος χρήζει ανακαίνισης.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής δέχτηκε την αγάπη όλων των συγχωριανών του στην κεντρική πλατεία της Πρώτης…

Επίσκεψη Καραμανλή στο Ροδολίβος

Η Επίσκεψη στον Δήμο Αμφίπολης ολοκληρώθηκε με συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Αμφίπολης και φυσικά μια βόλτα στο Ροδολίβος παρουσία του Δημάρχου Στέργιου Φραστανλή αλλά και των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων και Αντιδημάρχων.

Η συζήτηση διήρκησε περίπου μια ώρα και 4 θέματα που έθεσε η δημοτική αρχή Φράστανλη στον Υπουργό αφορούσαν πρώτα τις προτάσεις της Δημοτικής αρχής για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Προτάσεις ύψους 9,6εκ. ευρώ για το Δήμο Αμφίπολης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρχε και από τις δυο πλευρές για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του νέου οδικού άξονα Δράμα – Αμφίπολη, ενώ 3ο θέμα συζήτησης ήταν και η αξιοποίηση του λιμανιού της Αμφίπολης.

Τέλος η δημοτική αρχή, έθεσε ζήτημα για την εξέλιξη των εργασιών στον ¨Τύμβο Καστά¨ αλλά και στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης.

Ο Δήμαρχος Αμφίπολης αφού ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Δημοτών τον Κώστα Καραμανλή για την τιμή να επισκεφθεί για μία ακόμη φορά τον Δήμο του, προσέφερε έναν πίνακα ζωγραφικής με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο και επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά, το άριστο κλίμα συνεργασίας και το αμέριστο ενδιαφέρον του κ. Καραμανλή για τον Δήμο.