Για την επίσκεψη Παπαδημούλη Αστακός οι Σέρρες

Για την επίσκεψη Παπαδημούλη
Αστακός
Η πόλη των Σερρών

Είχαμε χρόνια να δούμε την πόλη των Σερρών να βρίσκεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κυρίως γύρω από το ξενοδοχείο Elpida Resort,

στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, το βράδυ της Παρασκευής,

λόγω της ομιλίας του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.

Αρχικά την περασμένη εβδομάδα πολλοί φοβούνταν πολύ ισχυρές αντιδράσεις από πολίτες των Σερρών που θα στρέφονταν εναντίον του κ. Παπαδημούλη λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μάλιστα ο ίδιος είχε σπεύσει από την παραμονή της επίσκεψής του, να ζητήσει από την τοπική ΝΟΔΕ να διαχωρίσει τη θέση της από τυχόν επεισόδια και αντισυγκεντρώσεις που …ψήνονταν.

Τελικώς, ο κ. Παπαδημούλης έκανε κανονικά το πρόγραμμά του, εξήγησε τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών στην τοπική κοινωνία, είδε τοπικούς παράγοντες, έδωσε συνεντεύξεις και κατάφερε να κάνει η αστυνομία και δέκα συλλήψεις.

Την ώρα της ομιλίας του Παπαδημούλη

Αγρότες οδήγησαν τα τρακτέρ τους μέσα στην πόλη

Η ένταση για την επίσκεψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν μία μικρή ομάδα αγροτών συναντήθηκε με τον κ. Παπαδημούλη για να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα τους.

Η συνάντηση όμως όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αποδείχθηκε άκαρπη, καθώς σε ένδειξη διαμαρτυρίας , λίγο μετά την συνάντηση οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Σερρών Θεσσαλονίκης και αποφάσισαν να πάνε στο ξενοδοχείο για να διαμαρτυρηθούν.

Μόνο που οι αγρότες δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον αστυνομικό κλοιό στην οδό Βενιζέλου, που τους εμπόδιζε να συνεχίσουν την πορεία τους προς την πλατεία Εμπορίου, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ένα λεωφορείο για να σταματήσει την πορεία τους, μια πορεία που τέλειωσε αφού πρώτα οι αγρότες τραγούδησαν το

«Μακεδονία Ξακουστή» …

Βέβαια η διοίκηση του ΚΤΕΛ Σερρών διέψευσε οτι η «Ελληνική αστυνομία προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο των αγροτών προχώρησε στην επίταξη αστικού λεωφορείου το οποίο χρησιμοποιήθηκε ώς οδόφραγμα μιας και το Αστικό ΚΤΕΛ Σερρών ιδρύθηκε τη δεκαετία του 50 με μοναδικό σκοπό σε καιρό ειρήνης, την μετακίνηση των συμπολιτών μας.

Θα δεχθούμε με χαρά την επιστράτευση ιδίων και των οχημάτων μας, όταν και όπου μας χρειαστεί η πατρίδα για την αντιμετώπιση εξωτερικού εχθρού και όχι εναντίον οποιουδήποτε κλάδου, πόσω δε του αγροτικού , σε έναν νομό που η οικονομία του στηρίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δ. Παπαδημούλης: Προοδευτικό μέτωπο με στόχο να είμαστε κυβέρνηση έως το 2023

Στην ομιλία που πραγματοποίησε, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, διεμήνυσε, πως «με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσοι ποντάρουν στο κλίμα των τραμπουκισμών, των προπηλακισμών και των εκφοβισμών θα χάσουν πολιτικά», ενώ τόνισε ότι «είναι θετικό ότι ακόμα και μέσα στη ΝΔ αρχίζουν να υπάρχουν αντιστάσεις απέναντι στη σύμπλευση της ηγεσίας της ΝΔ με την πατριδοκαπηλία της Χρυσής Αυγής».

«Η έξοδός μας στις αγορές για πρώτη φορά μετά τα μνημόνια δείχνει ότι η Ελλάδα ανακάμπτει, επιστρέφει στην κανονικότητα και ανακτά τη δυναμική της», είπε ο κ.Παπαδημούλης, προσθέτοντας πως στις εκλογές του Οκτωβρίου «στόχος μας είναι να είμαστε και πάλι κυβέρνηση από το 2019 έως το 2023, για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια και το έργο μας».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε, τέλος, πως «επιδίωξή μας είναι η συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, όπως το αναπτύσσουμε στην Ευρώπη»,

καθώς και ότι «ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι μια κυβέρνηση που κατάφερε κάποια πράγματα με τη θηλιά του μνημονίου στον λαιμό, και άλλα τόσα αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια,

θα μπορέσει να κάνει πολλά περισσότερα την επόμενη τετραετία».

Απεύθυνε κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις για σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές καθώς όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ του 5% δεν είναι ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 35%, και απευθυνόμενος στο ακροατήριο, είπε πως θα πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες στα προοδευτικά στελέχη εκείνα που θα προσεταιριστούν τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ και να συμπλεύσουν μαζί για την πρόοδο της χώρας.

Όσο για τους Σερραίους αγρότες πήραν απάντηση από τον κ. Αραχωβίτη, στην οποία όπως ανέφερε, «στα πλαίσια του διαρκούς διαλόγου που έχουμε με τους αγρότες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί την Επιτροπή των Μπλόκων την Τετάρτη το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για συζήτηση επί των αιτημάτων που έχουν τεθεί και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί» και πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε ότι ο διαρκής διάλογος επιλύει τα προβλήματα, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα και μια σειρά αιτημάτων έχει επιλυθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here