Από την επίσκεψη Θεοδωρικάκου: Κερδισμένος ο Νομός Σερρών

Την ενίσχυση του Τ.Δ.Ε. Προμαχώνα με 34 επιπλέον αστυνομικούς από τον Μάρτιο, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω μια από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου της χώρας μας υποσχέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες,  ενώ αντίστοιχα αποφασίστηκε η  υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στα Υπουργεία Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη για την αναβάθμιση των αστυνομικών κτιριακών υποδομών του Νομού Σερρών.

Υποσχέθηκαν Καραμανλής και Θεοδωρικάκος: Την αναβάθμιση των αστυνομικών κτιριακών υποδομών

Την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στα Υπουργεία Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη για την αναβάθμιση των αστυνομικών κτιριακών υποδομών του Νομού Σερρών και συγκεκριμένα των: Α.Τ.Βισαλτίας, Α.Τ. Ποροῒων, Α.Τ. Αμφίπολης, Τ.Σ.Φ. Προμαχώνα και του κτιρίου στέγασης της Λέσχης Αστυνομίας Σερρών και του Συλλόγου Αποστράτων Αστυνομικών.

Με την επισκευή και ανακαίνιση των εγκαταστάσεων αυτών, που θα ξεκινήσει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα αναβαθμιστούν σημαντικά τόσο οι συνθήκες για τους εργαζόμενους, όσο και για την  εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επιπλέον την ενίσχυση του Τ.Δ.Ε. Προμαχώνα με 34 επιπλέον αστυνομικούς από τον Μάρτιο, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω μια από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου της χώρας μας, υποσχέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Καθώς τόσο η αυξημένη τουριστική κίνηση που αναμένεται για φέτος, όσο και η ανάγκη για εντατικοποίηση των ελέγχων στις εμπορευματικές μεταφορές, επιβάλλουν την ενίσχυση στο ανθρώπινο δυναμικό του Προμαχώνα.

Να θυμίσουμε πως ο κ. Μαλλιαράς την προηγούμενη βδομάδα μετέφερε τις έντονες διαμαρτυρίες που δέχεται διαρκώς το Επιμελητήριο από τα μέλη του καθώς οι Σερραϊκές επιχειρήσεις καλούνται να λειτουργήσουν με άνισους όρους, κυρίως λόγω της γειτνίασης με τη Βουλγαρία και της ελλιπούς στελέχωσης του τελωνείου του Προμαχώνα.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε τονίσει πως πρόκειται για ένα χρονίζον πρόβλημα το οποίο όμως έχει ενταθεί εν μέσω πανδημίας και επισήμανε την ανάγκη για άμεση λύση του. 

Κατέθεσε μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του τελωνείου στον Προμαχώνα με σύγχρονες υποδομές , υψηλής τεχνολογίας εποπτικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό. 

Όλες οι προτάσεις μάλιστα που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μελετήθηκαν εκτενώς , ενώ αυτό που αποφασίστηκε ομόφωνα ήταν  η σύναψη μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην ΚΕΕΕ και την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την πάταξη του παρεμπορίου, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν οι δράσεις και το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. 


Στην οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στην Πρώτη Σερρών

Στο σπίτι του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών βρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, την Κυριακή, ενώ ξεναγήθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο οποίος του παρουσίασε προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφικά στιγμιότυπα τη ζωή του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.

Ο κ Θεοδωρικάκος αποτύπωσε την σκέψη του για τον Εθνάρχη στο βιβλίο επισκεπτών και στη συνέχεια προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο Υπουργό Κώστα Καραμανλή, γιατί με πρόσκληση του βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αισθάνομαι ξεχωριστή χαρά, τιμή και συγκίνηση, σε αυτόν τον γενέθλιο τόπο, του πολιτικού που σημάδεψε, όσο κανένας άλλος τις τελευταίες δεκαετίες και για πολλές επόμενες δεκαετίες την πορεία του τόπου μας.

Οι ιδέες, οι αποφάσεις και οι πράξεις του αποτελούν παρακαταθήκη για τον ελληνικό λαό. Θα ήθελα αυτή την στιγμή να αναδείξω ιδιαίτερα, την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών του χθες, το τέλος των εμφυλίων διχασμών για την πατρίδα και τη διαρκή πολιτική, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.

Αυτή την παρακαταθήκη, συνεχίζει σήμερα στην μεγάλη λαϊκή παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και στη χώρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώνοντας τους Έλληνες και προχωρώντας μπροστά τη χώρα παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που οι παγκόσμιες κρίσεις έχουν επιφέρει και στην πατρίδα μας ».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δήλωσε: 

«Να καλωσορίσω και εγώ με τη σειρά μου τον αγαπητό καταρχήν φίλο και συνάδελφο τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Και τώρα που έλεγε αυτά τα λόγια με έκανε να θυμηθώ την πρώτη φορά που γνωριστήκαμε, πλέον όταν ήμουνα εγώ ο βουλευτής και ο Τάκης ήτανε τότε, ένας από τους πρωτεργάτες, για να ξαναγίνει η μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κυβέρνηση.

Και για να μπορέσει ο Πρωθυπουργός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεχίσει αυτό το έργο, αυτής της παράταξης και του ιδρυτή μας. Που πάνω από όλα είναι ο μεστός λόγος, το μέτρο, ο ορθός λόγος, το να τον αφήσουμε πίσω τους διχασμούς και να κοιτάξουμε μπροστά. Αυτό κάνει η παράταξή μας, αυτό κάνει ο Πρωθυπουργός μας και αυτό κάνουμε όλοι όσοι υπηρετούμε αυτή την παράταξη.

Σε καλωσορίζω λοιπόν Τάκη στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και σε ευχαριστώ πολύ που μας τίμησες εδώ με την παρουσία σου»