Τι είδαμε από την επίσκεψη Βελόπουλου στην Αμφίπολη;

Στον Λόφο Καστά βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του κόμματος της Ελληνικής Λύσης κ Κυριάκος Βελόπουλος, όπως σας ενημέρωσε η εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα.

Μάλιστα όπως μάθαμε έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τον δήμαρχο Στέργιο Φράστανλη όσο και από πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, όπως δεν έγινε όταν μαζεύτηκαν εκεί οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και ο Κώστας Καραμανλής!

Τυχαίο;

Μπορεί, αν και όπως έμαθα εκ των υστέρων ο δήμαρχος είχε ενημερωθεί έγκαιρα και παρόλα αυτά δεν έδωσε το παρών στον χώρο της ανασκαφής .

Πάντως προχθές ο Βελόπουλος είχε έναν αέρα λες και ήταν στο σπίτι του.

Μίλησε για συστηματική αδιαφορία της Πολιτείας στην συνέχιση των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά, που αγγίζει όπως είπε τα όρια του δόλου!

«Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια, κονδύλια δεν δίνονται, περιμένουν από το interreg να πάρουν κάποια ποσά, την ώρα που γνωρίζουμε ότι στον Τύμβο υπάρχουν τουλάχιστον δύο- τρία σημεία που θα μπορούσαν να ελεγχθούν και να ανασκαφούν.

Δυστυχώς όμως η Ελληνική πολιτεία για δικούς της λόγους, δεν δίνει τα χρήματα», είπε στο τέλος ο οποίος προέτρεψε τα πολιτικά κόμματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση να δώσουν μέρος της για την κάλυψη του κόστους ολοκλήρωσης των ανασκαφών του μνημειακού συνόλου του Καστά.

Αν εννοούσε και για μέρος της δικής του επιχορήγησης δεν το έμαθα, αλλά είδα πως την προηγούμενη μέρα ο δικός μας βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Μπούμπας απευθυνόμενος στην Υπουργό Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη ως βουλευτής της Ελληνικής Λύσης σχετικά με την αξιοποίηση του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.

Ο κ. Κώστας Μπούμπας που τη Κυριακή έκανε τα εγκαίνια του πολιτικού του γραφείου
έβαλε τρία ερωτήματα :

1) Πότε θα γίνει επισκέψιμος

2) Πότε θα μας πουν για τα ευρήματα και τι ακριβώς έχουν βρει αναλυτικά

3) και για την συντήρηση της Παλαιοχριστιανικής Αμφίπολης και του Λέοντα της Αμφιπόλεως.

Να μην ξεχάσω και για τα ορυχεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Αλιστράτης, είπε ο Κώστας και για τα τελευταία θα περιμένω προσωπική ενημέρωση μιας και δηλώνω για αυτό το θέμα …ανιστόρητος!

Οπότε Κώστα αναλαμβάνεις την υποχρέωση της ενημέρωσης.

Πάντως εγώ αν ήμουν στην θέση σου θα ρωτούσα και για το Αρχαίο Θέατρο που για μένα, αν πάμε μια καλή παρέα από την πλατεία Ελευθερίας μέσα σε ένα τριήμερο θα το κάνουμε …επισκέψιμο!

Όσο για όλους όσους ήρθαν το Σαββατοκύριακο στις Σέρρες για να δουν τον Βελόπουλο σας το κρατάω για έκπληξη!

Πάντως οι εξελίξεις στην δεξιά υπάρχουν και μάλιστα κάποιες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη!

Σκεφτείτε πως στα γρήγορα αποφασίστηκε ήδη μια εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο της 5ης Πανσερραϊκής Συνάντησης Μακεδόνων και μάλιστα στην Ηράκλεια, την γενέτειρα του καπετάν Στέργιου Βλάχβεη του Μακεδονομάχου!

Και μάλιστα έναν μήνα μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία διαλύθηκε το Σωματείο Κύριλλος και Μεθόδιος…

Για σκεφτείτε το;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here