Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες: Ρατσιστικό και απαράδεκτο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίο Σερρών

Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες: Ρατσιστικό και απαράδεκτο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίο Σερρών

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών στους Πρόσφυγες, σχετικά με το πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κατά της εγκατάστασης νέων προσφύγων, θεωρεί ότι αυτό διαπνέεται από αντιλήψεις σκοταδισμού, ξενοφοβίας και άκρα  υποκρισία.

Η αναπτυξιακή καθίζηση της Π.Ε. Σερρών –αλλά και του συνόλου της χώρας μας-  δεν προκλήθηκε από την έλευση προσφύγων και μεταναστών .

Είναι απόρροια της κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, ως αποτέλεσμα της επιβολής των νόμων της παγκόσμιας αγοράς πάνω σε λαούς, κοινωνίες και ολόκληρες χώρες, οι οποίες  αντιμετωπίζονται σαν «μεγάλα μαγαζιά», που πρέπει να κλείνουν, όταν δεν είναι «κερδοφόρα» ή –τουλάχιστον να αναστέλλουν βασικές κοινωνικές λειτουργίες, που επιτελούσαν ως τότε στο συνταγματικό τους πλαίσιο.


Οι πρόσφυγες, κυνηγημένοι από τον τόπο τους, ξεριζώθηκαν από την ίδια μηχανή λεηλασίας  που έχει επιβάλει κανόνες αναπτυξιακής καταστολής και εξάρτησης και στην Ελλάδα, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του εγχώριου πολιτικού προσωπικού, πάντα πρόθυμου στην υπηρεσία των αφεντάδων του κόσμου (κεντρική κυβέρνηση, Περιφερειακή – Τοπική Αυτοδιοίκηση).


Γιατί λοιπόν το Δ.Σ. Σερρών δεν καταδεικνύει το προφανές;

Γιατί δεν καταγγέλλει τους παγκόσμιους θύτες και τις κατά τόπους  ορντινάτσες τους, παρά αναζητά, δίχως ίχνος ντροπής, ευθύνες στα πιο βασανισμένα και ταλαιπωρημένα θύματα αυτών των πολιτικών;


Να αποσιωπάς, να συγκαλύπτεις, ακόμη και να επιβραβεύεις (με την ψήφο σου και με άλλους τρόπους)  τους υπεύθυνους και να στρέφεις την απογοήτευση, την απελπισία και το ξέσπασμα οργής του σαστισμένου κόσμου στους αποδιωγμένους.

Ποιο είναι το όνομα αυτής της πονηρής και αισχρής τακτικής;

Γνωρίζουν, ο κος Δήμαρχος, οι κύριοι και κυρίες Δημοτικοί/ές Σύμβουλοι, σε ποια κοντινή σχετικά ιστορική συγκυρία εφαρμόστηκε συστηματικά και ποια αποτελέσματα επέφερε;


Αν αυτό δεν είναι φροντιστήριο εκφασισμού της  κοινωνίας, τότε τι είναι;

Ο κίνδυνος «δημογραφικής αλλοίωσης», που διαβλέπουν ο κ. Δήμαρχος και τα μέλη του Δ.Σ., πώς είναι δυνατόν να προέρχεται από το 1 και λιγότερο % του αριθμού των προσφύγων σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό της πόλης και του νομού;


Παρακαλούμε και προκαλούμε να μας το εξηγήσουν.

Το Δ.Σ. Σερρών ρίχνει μαύρο νερό στο μύλο του κοινωνικού σκοταδισμού

Λίγες μέρες πριν την επέτειο του μεγάλου αντιφασιστικού ΟΧΙ του ελληνικού λαού, ήρθε  το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, με μια άθλια απόφαση, να ρίξει μαύρο νερό στο μύλο του κοινωνικού σκοταδισμού, επιχειρώντας να συναρτήσει τα δεινά της γενικευμένης κρίσης με την παρουσία των προσφύγων, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί κοροϊδευτικά «επενδυτές».


Ας κάνουν, δήμαρχος και σύμβουλοι, μια βόλτα την Τρίτη στο παζάρι, να δουν πού «επενδύουν» αυτοί οι «επενδυτές» το «κεφάλαιό» τους.

Το ψήφισμα αυτό δεν αντιστοιχεί στις διαθέσεις των συμπολιτών μας.

Απεναντίας, τους προσβάλλει βάναυσα, αμαυρώνοντας την ιστορία του τόπου.

Αυτούς τους συμπολίτες και συμπολίτισσές μας, που στα τρία και πλέον χρόνια λειτουργίας της Επιτροπής Αλληλεγγύης είδαμε να ανταποκρίνονται με προθυμία, ακόμη και με δική τους πρωτοβουλία, στα καλέσματα για κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των προσφύγων του καταυλισμού (ρούχα, τρόφιμα, είδη υγιεινής, προσωπικά είδη κ.ά).

Από τον καιρό ακόμη που οι τελευταίοι πέρασαν τον πρώτο τους χειμώνα στη σερραϊκή γη μέσα σε σκηνές και τέντες, με στρώμα τη λάσπη και προσκέφαλο το κρύο.

Βαριά η ευθύνη όσων φρόντισαν, ενεργητικά ή παθητικά, να δει το φως της μέρας το κατάπτυστο αυτό κείμενο.


Ως Επιτροπή Αλληλεγγύης δηλώνουμε αποφασισμένοι/ες να σταθούμε απέναντι  στη ρητορεία του μίσους (ανοιχτού ή συγκαλυμμένου) «με κάθε τρόπο».

Καλούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας να πράξουν το ίδιο, αναφέρει καταληκτικά η επιτροπή

Διαβάστε επίσης:


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here