CHE GUEVARA CLUB – ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς ακροδεξιά, είναι ναζιστική-εγκληματική συμμορία.

Η Χρυσή Αυγή  δεν είναι απλώς ακροδεξιά, απλώς ξενοφοβική ρατσιστική οργάνωση. Είναι ναζιστική-εγκληματική συμμορία.

Δεν υποκρύπτεται ο άρρηκτος δεσμός της με την ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού και με την πίστη στα αντισημιτικά, αντικομμουνιστικά και ρατσιστικά ιδεολογήματα περί ανωτερότητας της «λευκής φυλής».

Ανήκει στις στρατιές της σβάστικας, στους υμνητές των «φούρνων» του Χίτλερ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Είναι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των δωσίλογων και των παρακρατικών συμμοριών κυνηγών κεφαλών, με πρωταγωνιστικό ρόλο αργότερα  στην χούντα των συνταγματαρχών. 

Μέσα στην περίοδο της μνημονιακής  βαρβαρότητας, της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, βρήκαν πρόσφορο πεδίο δράσης, εκμεταλλευόμενοι την δυστυχία και την φτώχεια του λαού.

Με άκρατο λαϊκισμό και επιλεκτική «φιλανθρωπία» επιχειρούσαν να εξαγοράζουν συνειδήσεις και να παραπλανούν την κοινωνία με το δήθεν αντισυστημικό τους προφίλ.

  Όμως, η Χ.Α. ζητούσε φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, όταν ο λαός ρημαζόνταν από φοροεπιδρομές και χαράτσια. Η Χ.Α. ψήφιζε υπέρ της πώλησης της Αγροτικής  Τράπεζας στον Σάλλα, για να αρπάξει την γη και τον μόχθο χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών. Η Χ.Α. έστηνε «γραφεία ευρέσεως εργασίας για Έλληνες», με μισθούς δούλων και κανένα εργασιακό δικαίωμα. Οι «αντισυστημικοί» βουλευτές της Χ.Α. ήταν, που από τους πρώτους έσπευσαν να πάρουν άτοκα δάνεια από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής, για μίσθωση πολυτελών κατοικιών ενώ κατηγορήθηκαν μέχρι και από στελέχη τους για κατάχρηση βουλευτικών προνομίων με διορισμούς – ρουσφέτια  συζύγων, ανιψιών και λοιπών συγγενών.

Η Χ.Α. δεν προήλθε από  παρθενογένεση, αλλά προετοιμάστηκε από τα αστικά κόμματα ως εμπροσθοφυλακή της αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπέλυσαν συντεταγμένα τα εκάστοτε κυβερνητικά σχήματα.

Μάλιστα υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης Σαμαρά και με ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας μαζί της (υπόθεση Μπαλτάκου), μέχρι που προετοίμαζαν μία πιο «σοβαρή» Χ.Α. για υποψήφιο κυβερνητικό εταίρο.

Όλα αυτά σε αγαστή συνεργασία με τα δεκανίκια του συστήματος ΜΜΕ, δημοσιογράφους, πολιτικάντηδες, αστυνομία, παπάδες. Η Χ.Α. αποτέλεσε ένα πολύτιμο εργαλείο για την  οικοδόμηση ενός κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, καταλύοντας κάθε λαϊκή ελευθερία και δημοκρατικό δικαίωμα της εποχής μας.  

 Η Χρυσή Αυγή είναι φασισμός.

Τον εξέθρεψαν για να τραφούν από αυτόν. Το μαντρόσκυλο του συστήματος και των αφεντικών, που το αμολάνε για να τρομοκρατήσουν το λαό και τους αγωνιστές και το μαζεύουν όταν δεν το χρειάζονται.

Με συντεταγμένα παραστρατιωτικά τμήματα – τάγματα εφόδου – και κεντρικό σχεδιασμό απειλούν, τραμπουκίζουν, μαχαιρώνουν αγωνιστές της αριστεράς, συνδικαλιστές, αντιφασίστες, αναρχικούς, ομοφυλόφιλους, ανυπεράσπιστους μετανάστες και πρόσφυγες.

Δολοφονούν τον Σαχζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα. Η αντιφασιστική έκρηξη λαού και νεολαίας που προκάλεσε η δράση της Χ.Α. με αποκορύφωμα την δολοφονία του Παύλου ανέκοψε την πορεία της Χρυσής Αυγής και ανάγκασε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ να στείλει στο δικαστήριο την υπόθεση, σε μια δίκη που θέλησαν να σύρεται για χρόνια. 

Επτά χρόνια από τη στυγνή και οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και η δίκη των δολοφόνων του, φυσικών και ηθικών αυτουργών, φτάνει επιτέλους στην ολοκλήρωσή της. Στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Η δικαιοσύνη πρέπει να εναρμονιστεί με την ιστορία της αντίστασης του λαού μας  ενάντια στους ναζί και τη λαϊκή απαίτηση για δίκαιη απόφαση να καταδικαστούν όλοι οι ναζί σαν εγκληματική οργάνωση για την στυγερή δολοφονία του Παύλου και του Λουκμάν, για την εγκληματική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους αλλιεργάτες στη Ζώνη του Περάματος, για τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες και αντιφασίστες. 

Το Che Guevara Club, η συνέλευση Γη & Ελευθερία Σερρών και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες καλούν όλους τους Σερραίους και τις Σερραίες στις 11:00πμ στα δικαστήρια Σερρών σε αντιφασιστική συγκέντρωση/ διεκδίκηση με αίτημα τον χαρακτηρισμό της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση.

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων ναζί της Χρυσής Αυγής.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ – ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Διαβάστε επίσης για την Γη & Ελευθερία Σερρών: