Είδατε τι κάνει η «Εργάνη»; Βρέθηκαν 21.000 εργαζόμενοι χωρίς εμβόλιο και χωρίς rapid test!

Είδατε τι κάνει η πληροφορική και το Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη»;

Περίπου 21.000 εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν έχουν υποβάλει και τον απαιτούμενο αριθμό rapid test, όπως προκύπτει από τον έλεγχο των δηλώσεων που υποβλήθηκαν από τις 18 Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι που δηλώθηκαν στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» μόνο για τη διενέργεια του πρώτου rapid test, φαίνεται πως δεν καταχώρησαν τα επαναληπτικά rapid test που θα έπρεπε να γίνουν για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Πλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας θα προχωρήσουν σε νέα διασταύρωση των στοιχείων, καθώς βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης τα πρόστιμα κυμαίνονται από 150 έως 300 ευρώ για τους εργαζόμενους για κάθε rapid test και από 1.500 έως 10.000 ευρώ για τους εργοδότες!

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται μια ή δύο ημέρες την εβδομάδα με χρονική απόσταση μεταξύ αυτών κατά μέγιστο μια ημέρα, υποχρεούνται, στη διενέργεια ενός διαγνωστικού ελέγχου νόσησης την εβδομάδα, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στον χώρο εργασίας.

Ενώ όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό και δεν έχουν παρέλθει 180 ημέρες από τη θετική διάγνωση και επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης, ανεξαρτήτως του χρόνου ισχύος που αναγράφεται σε αυτό, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Σκεφτείτε τώρα να σας έρθει κανένα μπιλιετάκι για ανεμβολίαστο εργαζόμενο και να …ψάχνεστε!

Ή να σας είπαν πως έχουν κάνει το εμβόλια και να αποδειχθεί το …αντίθετο!