Στην επαρχιακή οδό Νιγρίτας-Στρυμονικού-Ηράκλειας-Στρυμονοχωρίου- Εργασίες συντήρησης: Ο Αντιπεριφερειάρχης επέβλεψε την πορεία των εργασιών

Τις εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου: «Συντήρηση επαρχιακής οδού Νιγρίτας-Στρυμονικού-Ηράκλειας-Στρυμονοχωρίου» επέβλεψε, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Το έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος επενδυτικών δαπανών ιδίων πόρων.

Οι εργασίες που γίνονται αυτό το χρονικό διάστημα στο πλαίσιο του έργου, είναι η αποκατάσταση στο οδικό τμήμα από το φράγμα της λίμνης Κερκίνης μέχρι την τοπική κοινότητα Στρυμονοχωρίου και συγκεκριμένα:

αποκατάσταση του οδοστρώματος με ασφαλτόμιγμα σε δύο στρώσεις συνολικής επιφάνειας 25.000τ.μ., καθαρισμός ερεισμάτων και διαμόρφωση τάφρου εκατέρωθεν του επαρχιακού οδικού δικτύου, καθώς και διαγράμμιση του οδοστρώματος.

Το επόμενο διάστημα θα ασφαλτοστρωθεί και θα διαγραμμιστεί το τμήμα από το φράγμα του Λιθοτόπου έως το λιμανάκι της περιοχής όπου υπάρχει το παρατηρητήριο των πουλιών της λίμνης.

Απώτερος στόχος των εργασιών είναι, επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπυρόπουλος, ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, όπως αρμόζει στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.