Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Υποχρέωση μας η αξιοποίηση των Οχυρών της γραμμής Μεταξά!

Το να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των Οχυρών της γραμμής Μεταξά είναι υποχρέωση και καθήκον μας αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Συγκεκριμένα και μέσα από τις αναπτυξιακές εταιρίες Σερρών – Δράμας και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ Ολοκληρώθηκε το 1ο εργαστήρι διατοπικής συνεργασίας στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου «Ανάπτυξη του ιστορικού τουρισμού – Η μάχη των οχυρών».

Βέβαια οι δραστηριότητες γύρω από την Σιντική δεν σταματούν.

Χθες ολοκληρώθηκε το 1ο εργαστήρι διατοπικής συνεργασίας στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου «Ανάπτυξη του ιστορικού τουρισμού – Η μάχη των οχυρών» στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με την συμμετοχή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών και της  Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας , μέσω του προγράμματος συνεργασίας του προγράμματος LEADER CLLD.

Συντονιστής της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος  LEADER των Σερρών, ενώ συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών κ. Δημήτρης Καριπίδης, ο Δ. Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών κ.Ιωάννης  Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης, ο Αντισυνταγματάρχης 10ου Συντάγματος Πεζικού κ. Χρήστος Σγουρομάλλης, ο κ. Ιωάννης Χατζόπουλος εκπρόσωπος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Νίκος Μανώλογλου ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάχη Σερρών και ο κ. Στέφανος Τσαβέας ως συνεργάτης του Δημάρχου Σιντικής, καθώς και στελέχη των δύο ομάδων τοπικής δράσης.

Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτέλεσε το πρώτο βήμα μιας πολλά υποσχόμενης συνεργατικής προσπάθειας για την ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού τουρισμού στην περιοχή μας και τα πρώτα συμπεράσματα χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. 

Ήδη ο κ Σπυρόπουλος υποσχέθηκε πως θα συμβάλει στην αξιοποίηση των Οχυρών Μεταξά , καθώς είναι υποχρέωση και καθήκον μας, ξεκινώντας τη προσεχή Κυριακή με την αναβίωση της Μάχης των Οχυρών, που τείνει να εξελιχθεί σε ένα πανελλήνιο γεγονός, ενω ο κ. Δομουχτσίδης ζήτησε την παραχώρηση των οχυρών του Ρούπελ στο Δήμο Σιντικής, όπως ακριβώς παραχωρήθηκε και το Οχυρό Λίσσε στο Δήμο Νευροκοπίου 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ τόνισε την συνεργασία των δύο Αντιπεριφερειαρχών Σερρών και Δράμας και την προσπάθειά τους να αναπτυχθεί τόσο ο ιστορικός τουρισμός όσο και η τοπική οικονομία των περιοχών. 

Στόχος μας παράλληλα είναι μέσω των σχολείων, η ανανέωση της ιστορικής μνήμης στις νέες γενιές με επισκέψεις στα δυο μνημεία από μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Τέλος ευχήθηκε να πετύχει η Π.Ε Σερρών σε συνεργασία με το Δήμο Σιντικής τη μεταφορά του Ρούπελ στο Δ. Σιντικής για την περαιτέρω αξιοποίηση του….

Λέτε να … περάσει;

Γιατί καλά τα λόγια, αλλά όπου ακούμε στρατός και τουρισμός, όλο και …κουμπωνόμαστε!