150.000 ευρώ αποζημίωση ζητάνε με αγωγή από δημοσιογράφο: Συμπαράσταση από την ΕΣΗΕΜ-Θ

Να προσθέσουμε και εμείς την δική μας φωνή δίπλα σε αυτήν του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ που εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δημοσιογράφο Βασίλη Παπαναστασούλη που αντιμετωπίζει εξοντωτική αγωγή από ιατροδικαστή για ρεπορτάζ του. 

Η αποζημίωση 150.000 ευρώ που ζητάει ο ενάγων από τον δημοσιογράφο, αλλά και από το μέσο που δημοσίευσε τα ρεπορτάζ τα οποία ο ίδιος θεωρεί ότι ήταν συκοφαντικά και προσέβαλαν την προσωπικότητά του, καταδεικνύει τη διάθεσή του να απειληθεί ο συνάδελφος με οικονομική και επαγγελματική εξόντωση. 

Eνέργειες όπως αυτή υπερβαίνουν τη διάσταση της ατομικής αντιδικίας και αποτελούν απειλή κατά της δημοσιογραφικής έρευνας και της ελευθερίας του Τύπου.Καλώς λοιπόν και στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΗΕΜ-Θ θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τον συνάδελφο στη διεκδίκηση του δικαιώματος να δημοσιεύει ελεύθερα κάθε εύρημα της έρευνάς του, εφόσον ακολουθεί τους κανόνες δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Αλλά μήπως θα πρέπει επιτέλους να ενσωματώσει η πολιτεία διατάξεις τις ευρωπαικής νομοθεσίες, πράγμα που έπρεπε να γίνει προ …δεκαετίας;

Γιατί καλές οι δηλώσεις περί δημοκρατίας και ελευθερίας του τύπου, αλλά μήπως είναι καιρός να περάσουμε και στην πράξη;