ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ: Προνόμιο» το Αμετάθετο για Στρατιωτικούς μετά από 25 έτη υπηρεσίας

Τα εμπεριστατωμένα επιχειρήματα που έθεσε το Σωματείο Σερρών, δια του Βουλευτή Σερρών κ. Μπούμπα, φαίνεται ότι δεν ελήφθησαν υπόψη και δεν θα εξετασθεί το δίκαιο αίτημα! 

Η απάντηση ήταν και πάλι γενική θεωρώντας μάλιστα το αμετάθετο με το πέρας 25 ετών πραγματικής υπηρεσίας και υπό προϋποθέσεις ως ΠΡΟΝΌΜΙΟ!!!

Το φλέγον θέμα των μεταθέσεων αναφύει πλήθος προβλημάτων για τους στρατιωτικούς και τα εγγύς συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και για το ίδιο το Κράτος, κατά την μακροσκελή, πολυδιάστατη και πολυπαραγοντική τεκμηρίωση της Ένωσης Σερρών.

Πρωτίστως χρειάζεται βάθος στη μελέτη του θέματος, εκπόνηση λελογισμένων σχεδίων, λήψη εκσυγχρονιστικών αποφάσεων και ιδίως απαγκίστρωση από πεπαλαιωμένα πρότυπα λιμνάζουσας κατάστασης!

H απάντηση του υπουργού κ.Παναγιωτόπουλου: 

Σεαπάντηση της σχετικής αναφοράς, που κατέθεσε ο βουλευτής κ.Κωνσταντίνος Μπούμπας με θέμα «Αμετάθετο Στρατιωτικού Προσωπικού με το Πέρας 25 ετών», ας γνωρίζω, τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ο σχεδιασμός των μεταθέσεων και αντιστοίχων υπηρεσιακών μεταβολών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, διέπεται κατά προτεραιότητα από υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια, με πρώτιστο στόχο κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και την προάσπιση του αξιόμαχου, με ταυτόχρονο σεβασμό των προσωπικών αναγκών των στελεχών.

 Έχοντας υπόψη τον δυναμικό χαρακτήρα της ανωτέρω διαδικασίας, που υπόκειται σε πληθώρα υπηρεσιακών και κοινωνικών παραμέτρων και με δεδομένη την ισχύουσα θέσπιση αρκετών κοινωνικών κριτηρίων, που επηρεάζουν τον σχεδιασμό των υπηρεσιακών μετακινήσεων (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, στελέχη με σύζυγο ή τέκνα με αναπηρία κλπ), η εκ προοιμίου θεσμοθέτηση οιονεί «αμετάθετου» προνομίου για κατηγορίες στελεχών με μόνο κριτήριο τα έτη υπηρεσίας, εισάγει ασφυκτικούς περιορισμούς στην Υπηρεσία, όσον αφορά την αξιοποίηση του στρατιωτικού προσωπικού και τελικά τη διατήρηση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συλλέγει, επεξεργάζεται και αξιολογεί τις απόψεις και προτάσεις των Γενικών Επιτελείων

 Σε κάθε περίπτωση και στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τον εξορθολογισμό, αλλά και τη βελτίωση του ισχύοντος συστήματος μεταθέσεων του στρατιωτικού προσωπικού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συλλέγει, επεξεργάζεται και αξιολογεί τις απόψεις και προτάσεις των Γενικών Επιτελείων προκειμένου να προβεί, όποτε και εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο, τις αναγκαίες τροποποιήσεις και βελτιώσεις.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here