Ετοιμάζεται το κλειδί…για την εγκατάσταση των μεταναστών!

Μαθαίνω πως ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για την διαμόρφωση του κλειστού κέντρου μεταναστών στη θέση «Κλειδί» στο Δήμο Σιντικής.

Κι ας είχαμε κι εδώ αντίδραση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Προμαχώνα αλλά και της ευρύτερης περιοχής

Φυσικά αυτό που μετρούσαν οι κάτοικοι δεν ήταν οι επώνυμες παρουσίες αλλά ποιες ήταν οι επώνυμες …απουσίες!

Επικεντρώθηκαν τόσο στην απουσία του Δημάρχου, όσο και των δημοτικών συμβούλων της περιοχής που αναίτια την έκαναν …γυριστή!

Οι μόνοι βεβαίως που είναι για λύπηση είναι οι αστυνομικοί που μέρα παρά μέρα γνωρίζουν και άλλα μέρη του Δήμου Σιντικής και είναι και λίγοι και δεν έχουν και καμιά όρεξη για καυγάδες

Την μία μέρα ήταν στην Ροδόπολη, την άλλη στην Βυρώνεια και από την Κυριακή στην θέση «κλειδί’ στον Προμαχώνα!

Αν υπολογίσουμε πως είναι και καμιά τριανταριά λιγότεροι λόγω Έβρου, και τόσοι που μαζεύτηκαν είναι να απορεί κανείς….

Οι πληροφορίες πως τους απαγορεύτηκε να αρρωστήσουν είναι ακόμα προς διερεύνηση , ενώ ακόμα κανένας από αυτούς που έφυγαν δεν λένε να γυρίσουν!

Καλά που έβρεχε προχθες, γιατί αλλιώς κάποιοι θα είχανε …πρόβλημα!

Πάντως οι κάτοικοι στον Προμαχώνα επιμένουν πως κακώς λειτούργησαν οι επικεφαλής χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

  • Και ο δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης,
  • και ο Ζήσης Λούγγος (Δημοτική Συνεργασία Πολιτών),
  • και η Όλγα Φυταγκουρίδου (Νέοι Οριζόντες για τη Σιντική),
  • και ο Ιωσήφ Παναγιωτίδης (ΈΝΩ.ΣΙ)
  • και η Μαρία Ιωαννίδου (Λαϊκή Συσπείρωση)
  • και ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, παραδέχθηκαν πως η απόφαση ήταν των επικεφαλείς των παρατάξεων και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς η θέση «Κλειδί», ενός ουδέτερου μέρους μακριά από κατοικημένες περιοχές έγινε αναγκαστικά!

Μπροστά στο μεγαλύτερο κακό επιλέξαμε το «Κλειδί» δικαιολογήθηκαν και επέμεναν πως είναι κατά της δημιουργίας δομής στον Δήμο Σιντικής!

Σκεφτείτε να ήταν και υπέρ τι θα έφτιαχναν….

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σιντικής : Έπεσαν οι Μάσκες

Όσο για την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σιντικής, θεωρεί πως επιτέλους οι μάσκες έπεσαν και οι δήθεν «ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί» αποκαλύφτηκαν.

« Μετά τους δήθεν λεονταρισμούς στα περί μέχρι και παραιτήσεων του Δημοτικού συμβουλίου Σιντικής αφουγκράζονταν τάχα τις ανησυχίες του λαού της Σιντικής για την δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σήμερα, ακολουθώντας κατά γράμμα τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ της ΕΕ και της Κυβέρνησης και παίρνοντας γραμμή από το Μαξίμου θυμήθηκαν να μας μιλήσουν για εθνική ομοψυχία.

Ξέχασαν τους προβληματισμούς και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων σε «λίγες ώρες».

Για να σταθούν πραγματικά στο ύψος των περιστάσεων πρέπει να πούνε όχι στη Συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και στη Συνθήκη του Δουβλίνου, που εδώ και χρόνια εγκλωβίζει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Να καταγγείλουν τη μοιρολατρική στάση των ελληνικών Κυβερνήσεων στις επιλογές της ΕΕ, σχετικά με το προσφυγικό.

Δεν λέει κανείς κουβέντα για τη συμμετοχή της αστικής τάξης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε Συρία, Λιβύη και ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η πρότασή μας είναι πως αυτήν τη στιγμή, εφόσον η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, ήταν ατελέσφορη και οδήγησε σε αυτά τα αδιέξοδα, στην πραγματικότητα είναι ανενεργή.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να καταργηθεί και να καταγγελθεί η Συμφωνία του Δουβλίνου που καταδικάζει σε διπλό εγκλωβισμό πρόσφυγες, μετανάστες, στα νησιά, στον Εβρο, στην περιοχή μας και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι όποιες αναχρονιστικές απόψεις που ακούγονται για να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε ακατοίκητα νησιά, όχι μόνο υπηρετούν τον σχεδιασμό της ΕΕ για εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων στη χώρα μας, αλλά και ενθαρρύνουν ακροδεξιές ομάδες και δράσεις που εμφανίζονται στα νησιά και στον Εβρο.

Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να συναντήσουν την καθολική αντίδραση του ελληνικού λαού.

Η καταγραφή των προσφυγών, των μεταναστών, αν χρειάζονται άσυλο, αν το δικαιούνται, αν θέλουν να πάνε σε κάποιες χώρες προορισμού, να γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας.

Να παρέμβει και ο ΟΗΕ με επιτροπές, και η τουρκική κυβέρνηση να αναλάβουν την καταγραφή, τις γραφειοκρατικές διαδικασίες χορήγησης των χαρτιών που απαιτούνται για άσυλο για την προώθηση στις χώρες προορισμού που επιθυμούν.

Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή της χώρας μας στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που διαιωνίζουν τον πόλεμο και τις καταστροφές.»

Με δυό λόγια για όλα φταίει το …ΝΑΤΟ!

Πάντως θα συμφωνήσω μαζί της πως αν μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε ακατοίκητα νησιά, όχι μόνο υπηρετούν τον σχεδιασμό της ΕΕ, αλλά και ενθαρρύνουν ακροδεξιές ομάδες και δράσεις που εμφανίζονται στα νησιά και στον Έβρο!

Σωστά;

Παραιτείται η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλτάνα Ρόδη

Σουλτάνα Ρόδη: H απόφαση για τη θέση κλειδί συνιστούν άμεση απειλή κατά της Ασφάλειας και της ζωής των κατοίκων

Την παραίτησή της υπέβαλε στον δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής Σουλτάνα Ρόδη, η οποία στο κείμενό της επικαλείται την άτυπη σύσκεψη των τεσσάρων επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με την οποία αποφασίστηκε η θέση «Κλειδί» για την δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών, στον Δήμο Σιντικής

Σύμφωνα με την ίδια η παραπάνω απόφαση έρχεται σε αντίθεση με όλες τις προγενέστερες αποφάσεις σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων μεταναστών εντός του δήμου Σιντικής.

Καταργεί το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου εφόσον η λήψη απόφασης για ένα τόσο σοβαρό θέμα γίνεται κεκλεισμένων των Θυρών χωρίς δικαίωμα έκφρασης γνώμης ούτε από τους δημοτικούς συμβούλους ούτε από τους δημότες που άμεσα τους αγγίζει ένα τέτοιο θέμα.

Τρίτον, οι προγενέστερες αποφάσεις για εγκατάσταση δομής Στη Ροδόπολη και μετά στη Βυρώνεια και πολύ περισσότερο η άτυπη απόφαση εγκατάσταση του στη θέση κλειδί συνιστούν άμεση απειλή κατά της Ασφάλειας και της ζωής των κατοίκων των αντίστοιχων κοινοτήτων.

Και τέταρτον, η τελική επιλογή της θέσης κλειδί εφόσον ήδη ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες διαμόρφωσης του χώρου οδηγεί στην πλήρη απαξίωση της συγκεκριμένης περιοχής καθώς και της περιοχής των οχυρών του Ρούπελ και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προσωπικές της αξίες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ευχαριστεί τους δημότες της Σιντικής που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και παρακαλεί να γίνει δεκτή η παραίτησή της.

Από την πλευρά μου θα ζητήσω συγνώμη για την ερώτηση, αλλά γιατί έχω την αίσθηση πως παραιτείται από Πρόεδρος και όχι από Δημοτική Σύμβουλος;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here