Σέρρες: Δεν θα λειτουργήσει η ΕΒΖ, στο δρόμο οι αγρότες !!

Δεν βλέπω να λειτουργεί για φέτος το εργοστάσιο ζαχάρεως (ΕΒΖ), τουλάχιστον στο Νομό Σερρών.

Αυτά λένε τα νέα που μετάφεραν στους παραγωγούς την Δευτέρα τόσο ο κ. κ.Καραθανάσης που είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, όσο και ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου αλλά και οι εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγών.

Σύμφωνα με τον κ.Καραθανάση ο λόγος είναι η πληθώρα των εμποδίων που μπήκαν και μπαίνουν από την πλευρά της τράπεζας Πειραιώς που όπως λέει εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου

Σέρρες – ΕΒΖ: Κινητοποιήσεις για να βρεθεί λύση

Η ουσία είναι πως οι αγρότες ξεκινούν κινητοποιήσεις προκειμένου να υπάρξει λύση , καθώς έπρεπε εδώ και αρκετές μέρες να αρχίσει η συγκομιδή των τεύτλων.

Το ραντεβού κλείστηκε για το πρωί της Πέμπτης και σε μια μορφή κινητοποίησης στο οποίο οι τευτλοπαραγωγοί θα εκφράσουν την αγωνιά τους για το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας.

Είπαμε και άλλοτε πως η παραγωγή των καλλιεργητών που μέχρι στιγμής είναι αδιάθετη αλλά και οι αγρότες δεν φταίνε σε τίποτε για τα τερτίπια μεταξύ τραπεζών και του επενδυτή

Η ουσία είναι πως τα τεύτλα είναι στο χωράφι και η ζημιά είναι ανυπολόγιστη!

Οι Σερραίοι αγρότες έτοιμοι για διαμαρτυρία!

Για αυτό άλλωστε θα προβούν στην διαμαρτυρία για να στείλουν τα μηνύματά τους στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, που είχε στην αρχή και το μαχαίρι και το πεπόνι.

Μόνο που όπως φαίνεται δεν τα έχει και σήμερα

Χώρια που θα του θυμίσουν οι αγρότες πως ο ίδιος είχε δεσμευτεί για να σπείρουν τεύτλα…

Και μιλάμε για τα φετινά και όχι για τα περσινά που τα …λούστηκαν!

Διαβάστε επίσης εδώ για το Νοσοκομείο Σερρών