ΕΒΖ: Μέσω προγράμματος της Συνεταιριστικής θα καλλιεργηθούν τα ζαχαρότευτλα!

Μέσω προγράμματος Συμβολαιακής Τραπεζικής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας θα καλλιεργηθούν φέτος τα ζαχαρότευτλα που το ερχόμενο καλοκαίρι θα επεξεργαστεί το εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες, το οποίο έχει μισθώσει η Royal Sugar, του επιχειρηματία Χρήστου Καραθανάση.

Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και οι διαδικασίες για τη συμβολαιοποίηση της παραγωγής θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση η τρέχουσα εβδομάδα θεωρείται σημαντική για την εξέλιξη της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας τη φετινή χρονιά.

Από μέρα σε μέρα οι προδιαγραφές των τεύτλων και οι τιμές

Η Royal Sugar έχει ήδη στα χέρια της τους σπόρους που θα διανείμει στους τευτλοκαλλιεργητές και από μέρα σε μέρα θα ανακοινώσει τις προδιαγραφές των τεύτλων που πρέπει να καλλιεργηθούν, αλλά και τις τιμές.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων και η εταιρεία θα κάνει τις επιλογές της.

ΕΒΖ: Στόχος καλλιέργειας τα 20.000 στρέμματα και παραγωγή 120.000 τόνων

Με βάση τις μέχρι σήμερα δηλώσεις του κ. Καραθανάση στόχος είναι η καλλιέργεια 20.000 στρεμμάτων, ενώ ο υπολογισμός είναι για την συνολική παραγωγή 120.000 τόνων ζαχαρότευτλων, με ζαχαρικό τίτλο πέριξ του 14% – 16%.

Το πιθανότερο σενάριο είναι τη φετινή χρονιά να συμβληθούν για την παραγωγή ζαχαρότευτλων περί τους 150 παραγωγούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ταυτόχρονα και μηχανάτορες, δηλαδή διαθέτουν τα κατάλληλα μηχανήματα συλλογής των ζαχαρότευτλων.

ΕΒΖ:Ο στόχος του κ. Καραθανάση για το 2021

Για το 2021 ο κ. Καραθανάσης υπολογίζει ότι οι ανάγκες θα είναι για την καλλιέργεια 60.000 – 70.000 στρεμμάτων με τεύτλα, κάτι που θα εξαρτηθεί κυρίως από την πρόοδο της συντήρησης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της ΕΒΖ, που έχει υπό την ευθύνη του.

Πάντως μέχρι το φετινό καλοκαίρι, όταν θα ξεκινήσει η επεξεργασία ζαχαρότευτλων και η παραγωγή ζάχαρης στο εργοστάσιο των Σερρών, το οποίο παραμένει αδρανές τα τελευταία οκτώ χρόνια, οι παρεμβάσεις για τη συντήρηση της παραγωγικής γραμμής εκτιμώνται στα 5 εκατ. Ευρώ!

Οι υπολογισμοί δεν είναι δικοί μου αλλά προφανώς από την ίδια την εταιρία του κ. Καραθανάση, ο οποίος συνεχώς διευρύνει την εργατική βάση της επιχείρησή του.

Και καλά κάνει φυσικά…

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στις Σέρρες

Διαβάστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here