Ναι ή όχι στην διερεύνηση των υποκλοπών από την ΕΥΠ;

Βέβαια το θέμα των ημερών είναι οι …παρακολουθήσεις!

Με τα γνωστές και μη εξαιρετέες παραιτήσεις που δεν έπιασαν και τόσο τόπο στην πολιτική μας ζωή…

Και αν μη τι άλλο εντύπωση προκαλεί ένα απόσπασμα δημοσιεύματος της -κάθε άλλο παρά αντιπολιτευόμενης- εφημερίδας, «Καθημερινή της Κυριακής», η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή βασικός προπαγανδιστικός στόχος της κυβέρνησης είναι να πειστεί η κοινή γνώμη ότι «η ΕΥΠ είχε προχωρήσει σε επισυνδέσεις και άλλων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων, ή επιχειρηματιών, με πρόφαση λόγους εθνικής ασφαλείας, εν αγνοία του κ.Μητσοτάκη και του Μεγάρου Μαξίμου».

Όλοι βέβαια αναρωτιούνται αν θέλουν όχι μόνο σε αυτήν, αλλά και σε κάθε κυβέρνηση να διερευνήσουν τι συμβαίνει με τις υποκλοπές και την ΕΥΠ εδώ και πολλά χρόνια

Άποψή μας είναι πως πρέπει να το κάνουν. 

Και ας καλέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή, εκτός από τον Κοντολέοντα, και τον προηγούμενο επικεφαλής της, Γιάννη Ρουμπάτη .

Αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για να συγκαλύψουν τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος πολιτικών προσώπων. 

Ούτε, βέβαια, το μείζον που πρέπει να είναι η άρδην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ελέγχου της ΕΥΠ, σύμφωνα -και- με πρότυπα αναπτυγμένων χωρών.

Βέβαια η ρήξη στις σχέσεις Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη σε προσωπικό επίπεδο, οδηγεί σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια σε διπλές κάλπες, από τις οποίες όμως περισσότερο από ποτέ ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας καθίσταται δυσεπίλυτος γρίφος…