Παράταξη Φωτιάδη: Πότε έκανε την πρόταση για την Δωρεά στο Νοσοκομείο Σερρών;

Η παράταξη Φωτιάδη νομίζει ίσως, πως έχουμε διαγωνισμό …ψέματος;

Πότε έκανε την πρόταση για την Δωρεά στο Νοσοκομείο Σερρών;

Στην πρώτη της, ανακοίνωση μετά από ένα και επιπλέον χρόνο προχώρησε η παράταξη Φωτιάδη, και ειλικρινά έχω την αίσθηση πως μας δουλεύει, ή πως θέλει να μας δουλεύει.

Αλλιώς δεν εξηγείται…

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει πως αυτοί πρότειναν , για να μην πω πως αποφάσισαν να πάνε τα λεφτά για την πανδημία στο Νοσοκομείο , χωρίς όμως και να το αποδεικνύουν

Τι λέει η ανακοίνωση Φωτιάδη;

Στο Νομό Σερρών και ειδικά στο Δήμο μας ζούμε σε συνθήκες πολέμου, με πολλές απώλειες, εδώ και 1,5 μήνα.

Στο Νοσοκομείο μας, με τις διαπιστωμένες εδώ και καιρό ελλείψεις και δυσλειτουργίες του, δίνεται καθημερινά μια μάχη προκειμένου να νοσηλευτούν αξιοπρεπώς οι βαρύτερα νοσούντες από τον κορωνοϊό συμπολίτες μας, και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Μια μάχη στην οποία πρωταγωνιστούν οι γιατροί, νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι, τραυματιοφορείς, οδηγοί, καθαριστές και το λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, η προσπάθεια των οποίων είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή είναι γνωστές, και έρχονται από τα παρελθόντα έτη.

Η παράταξή μας επειδή γνώριζε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και κατ’ επέκταση οι συμπολίτες μας, από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ευθέως την άποψη ότι, ο Δήμος Σερρών θα πρέπει να συνδράμει όσο του επιτρέπουν οι οικονομικές του δυνατότητες στην ενίσχυση του Νοσοκομείο σε υλικοτεχνική υποδομή.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, από τη θέση που μας αναλογεί, κινηθήκαμε σ’ αυτή τη λογική και δήλωσε δια των στελεχών μας επισημάναμε ότι για φέτος οι δαπάνες για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων θα πρέπει να είναι περιορισμένες, και με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να στηριχθούν οι υγειονομικές δομές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε ότι εισφέρουμε στην ιερότερη μάχη, αυτή της σωτηρίας της ανθρώπινης ζωής.

Και δυστυχώς στο Νομό μας οι ανθρώπινες ζωές που χάνονται καθημερινά από την πανδημία είναι πολλές.

Τα στελέχη μας που συμμετέχουν τόσο στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ όσο και στην Οικονομική Επιτροπή επεσήμαναν εγκαίρως την ανάγκη για τον περιορισμό των δαπανών λόγω της πανδημίας του covid-19 και την αξιοποίηση τους σε άλλους κοινωνικούς τομείς.

Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, της 20ης/11/2020, όταν συζητήθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΚΕΔΗΣ, η οποία αποφάσισε να μεταφέρει τα αδιάθετα χρήματα της από εκδηλώσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν σε κωδικούς για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού, που αφορά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, επεσήμαναν ρητά τα εξής:

“Επιπλέον λόγω των συνθηκών φέτος, με την έξαρση της πανδημίας και το έντονο επιδημιολογικό φορτίο που φαίνεται να έχει ο Δήμος μας, θεωρούμε ότι ο στολισμός της πόλης πρέπει να γίνει με περιορισμένα χρήματα και να διατεθούν χρήματα από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, για κάποιο κοινωφελή σκοπό ( νοσοκομείο, γηροκομείο κλπ) μια που κατά πάσα πιθανότητα ο κόσμος δεν θα κυκλοφορεί, δεν θα υπάρχει επισκεψιμότητα, η αγορά πιθανόν να είναι κλειστή κλπ.

Η ΚΕΔΗΣ και ο Δήμος συνολικότερα θα πρέπει να αξιοποιήσει τον ήδη υπάρχοντα και αγορασμένο από προηγούμενα χρόνια χριστουγεννιάτικο φωτισμό και στολισμό, και να διαθέσει τα απολύτως απαραίτητα για δαπάνες νέου στολισμού.

Αντί των εξόδων σε νέο φωτισμό, τα διαθέσιμα χρήματα στον κωδικό αυτό μπορούν με τις κατάλληλες διαδικασίες να διατεθούν σε ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας.”

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως λοιπόν που η δημοτική αρχή, αν και αρχικά είχε διαφορετική γνώμη και άλλες προθέσεις σχετικά με τις δαπάνες για το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης κλπ, εν τέλει υιοθέτησε τη θέση που έγκαιρα εκδηλώσαμε και εκφράσαμε ως παράταξη από τα θεσμικά όργανα λειτουργίας του Δήμου στα οποία συμμετέχουμε.

Εκείνο όμως που δεν δικαιολογούμε, είναι η κίνηση της δημοτικής αρχής να ανακοινώσει την “απόφαση αυτή” σαν πρωτοβουλία δική της με δελτίο τύπου, εσπευσμένα, και πριν από τη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου που καλείται να λάβει την απόφαση αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών.

Δηλαδή πίστευε κανείς ότι υπήρχε περίπτωση να διαφωνήσει κάποια από τις δημοτικές παρατάξεις;

Τελικά για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε μια ομόφωνη απόφαση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προέκυψε μετά από δημοκρατικό διάλογο, ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και προτάσεων μεταξύ των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας, θα επανέλθουμε όταν τελειώσει ο “πόλεμος”, γιατί τώρα προέχει η αντιμετώπιση της πανδημίας και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ώστε να νικήσουμε στον αγώνα για την ανθρώπινη ζωή!

Από την πλευρά μου σας ενημερώνω πως ανακοίνωση για το θέμα της δωρεάς του δήμου Σερρών στο νοσοκομείο έκανε με γραπτή του δήλωση και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Φωτιάδη κ Βασίλης Τερζής και αναρωτιέμαι;

Ο κ. Τερζής ήξερε ή δεν ήξερε πως η ίδια η παράταξη θα προχωρούσε στην ανακοίνωση;

Γιατί αν το ήξερε υπάρχει θέμα πολιτικό και αν δεν το ήξερε υπάρχει θέμα …πνευματικό

Πάντως η παρέμβαση του αν μη τι άλλο προκαλεί πολλά …ερωτηματικά;

Ή έχω άδικο;