Αντώνης Γεωργούλας: Χάθηκαν οι «σημαίες» του Χρυσάφη

Η αλήθεια είναι πως η διαδικασία του ετήσιου απολογισμού της εκάστοτε δημοτικής Αρχής, εδώ και πολλά χρόνια έχει απαξιωθεί πλήρως, από τους Σερραίους δημότες.

Ουδέποτε είδαμε κόσμο σε καμία παρουσίαση, ακόμα κι όταν αυτές γινότανε στα …Αστέρια!

Παραγνωρίζοντας  το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον κ.Γεωργούλα, ο νυν δήμαρχος, εμφορούμενος πιθανώς, από τον ενθουσιασμό, αλλά χωρίς την εμπειρία των προκατόχων του, έκανε τον δικό του απολογισμό, που περισσότερο έδειχνε να παραπέμπει σε προεκλογικό αγώνα, παρά σε έναν ζωντανό και ουσιώδη διάλογο, που θα αφορά το μέλλον  αυτού του τόπου.

Αυτό που δεν διαπίστωσε όμως η Διάβαση Πεζών, ήταν η εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της δημοτικής Αρχής και αναδείχθηκαν ως «οι σημαίες» της παράταξης κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, δεν αναφέρθηκαν σε κανένα σημείο της ομιλίας του δημάρχου.  

Ποιές ήταν αυτές;

Η μείωση κατά 30% για τα δηµοτικά τέλη για όλες τις επιχειρήσεις.

Η απαλλαγή από τα δηµοτικά τέλη για τις ειδικές κατηγορίες επιχειρηµατιών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑµεΑ κλπ) –

Η πλήρης απαλλαγή για όλες τις νέες επιχειρήσεις για τα 3 πρώτα έτη της λειτουργίας τους και την επεκτείνουµε µε κάθε αύξηση της απασχόλησης.

Η δημιουργία θερµοκοιτίδες επιχειρηµατικότητας µε παροχή δωρεάν χώρου και χρηµατοδότησης όλων των εξόδων λειτουργίας σε όλες τις startup επιχειρήσεις.

Η εγκατάσταση ολοκληρωµένου συστήματος «έξυπνης γεωργίας», µε µέτρηση περιβαλλοντικών συνθηκών υγρασίας, θερµοκρασίας, pH νερού, ένταση φωτός κ.α. το οποίο θα βοηθήσει τις αγροτικές εργασίες σε συνεργασία µε το Γεωτεχνικό Επιµελητήριο.  

Η ενίσχυση όλων των πρωτοβουλιών της επιχειρηµατικής κοινότητας µε στόχο την ανάπτυξη.

Δεν είδαμε ούτε υπογειοποιηµένους και «έξυπνους» κάδους στο κέντρο της πόλης, ούτε προµήθεια νέων ηλεκτρικών απορριµµατοφόρων, ούτε δηµιουργία πράσινων σηµείων και γωνιών ανακύκλωσης.

Άρα σε έναν Νομό και μία πόλη, που βρίσκονται στις τελευταίες βαθμίδες της οικονομικής βιωσιμότητας της χώρας μας, ο δήμαρχος επιλέγει αμφιβόλου περιεχομένου μακρόπνοες και εικονικές δράσεις, παραγνωρίζοντας ή αγνοώντας επιμελώς θέματα άμεσου και ουσιαστικού ενδιαφέροντος, που αφορούν στην  καθημερινότητα του Σερραίου δημότη.

Εκτός, βέβαια, και αν σηματοδοτεί τομή για τα πεπραγμένα της πόλης η ονοματοδοσία του στρατοπέδου Παπαλουκά σε πάρκο … Καραμανλή!

Διαβάστε επίσης για το πρόγραμμα «Διέξοδος»: