“ΙΕΡΑΚΡΗΝΗ” – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 Ιωάννης Γάτσιος: Όλες μας οι παραστάσεις με είσοδο ελεύθερη για το κοινό

Μετά από έναν δύσκολο χειμώνα εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων, με τις θεατρικές αίθουσες σε αναστολή, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για το καλοκαίρι του 2021 ετοιμάζει τρεις θεατρικές παραγωγές, φροντίζοντας να τιμήσει με τον πληρέστερο τρόπο τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 21 αλλά και να σταθεί δίπλα στην ανάγκη του κοινού για ψυχαγωγία.

Μετά την περσινή επιτυχία των παραγωγών μας, έχοντας δημιουργήσει ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και αναγνώρισης στο καλλιτεχνικό επίπεδο των παραγωγών του θεάτρου, επιδιώκουμε και φέτος να βρεθούμε κοντά στο κοινό του Δήμου και του Νομού Σερρών αλλά και όλης της Ελλάδας που γνωρίζει πια και αποζητά τις παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

Είχαμε την τιμή η παραγωγή «Αμαλία. Μια Βαυαρή βασίλισσα στο νεοσύστατο Ελληνικό κράτος» να λάβει την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και να προετοιμάζεται για να παρουσιαστεί με είσοδο ελεύθερη για το κοινό σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπου Δήμοι, Περιφέρειες και φορείς πολιτισμού την επιλέγουν για να αποτελέσει την κεντρική επετειακή παράσταση της περιοχής τους.

Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη παραγωγή σε συνεργασία με την Εφορεία αρχαιοτήτων Σερρών συμμετέχει στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ για δράσεις πολιτισμού σε αρχαιολογικούς χώρους και θα παρουσιαστεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, προσφέροντας σε όλους μια μοναδική εμπειρία.

Αγκαλιάσαμε το καινούργιο θεατρικό έργο της Σερραίας συγγραφέως Αντωνίας Θεοχαρίδου αφιερωμένο στον Σερραίο ήρωα του 21 Εμμανουήλ Παπά, τιμώντας και προβάλλοντας την σπουδαία ιστορία του τόπου μας.

Αλλά δεν ξεχάσαμε πως το κοινό έχει ανάγκη και από ψυχαγωγία, για τον λόγο αυτό ετοιμάσαμε μια εξαιρετική βραβευμένη κωμωδία το «Δείπνο με φίλους» που, σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα Σερρών και τους Δήμους του Νομού Σερρών, θα περιοδεύσει για άλλη μια χρονιά σε όλο τον Νομό, πηγαίνοντας ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα χωριά, προσφέροντας το αγαθό του πολιτισμού και του θεάτρου σε όλους τους κατοίκους του Νομού μας.

Όλες μας οι παραστάσεις για το φετινό καλοκαίρι θα προσφερθούν στο κοινό με είσοδο ελεύθερη, καθώς γνωρίζουμε τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αφήνει πίσω της η πανδημία.

Καθώς όμως είναι πολύ σημαντικό το θέατρο να διατηρήσει την οικονομική του ευρωστία ώστε να συνεχίσει να είναι παραγωγικό και συνεπές ζητήσαμε και πετύχαμε οι παραστάσεις μας να τύχουν της οικονομικής υποστήριξης των φορέων που θα τις φιλοξενούν.

Ευχαριστούμε θερμά πρωτίστως τον Δήμο Σερρών για την αμέριστη υποστήριξη που προσφέρει στο θέατρο, το Υπουργείο Πολιτισμού για την υποστήριξη στον περιφερειακό πολιτισμό, την Περιφερειακή ενότητα Σερρών για την εξαιρετική και γόνιμη συνεργασία, τους Δημάρχους του Νομού Σερρών που στέκονται δίπλα στο Περιφερειακό Θέατρο αλλά και όλους τους φορείς σε όλη την Ελλάδα που φέτος εμπιστεύονται το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Το παρόν διοικητικό συμβούλιο, έθεσε εξ αρχής ως πρωτεύοντα στόχο την εξωστρέφεια, να επικοινωνήσει το όνομα των Σερρών και το έργο του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών με το κοινό όχι μόνο των Σερρών αλλά και όλης της Ελλάδας.

Παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που προκύψανε, με πολύ δουλειά και πίστη στην αξία και τις δυνατότητες του θεάτρου μας, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ήταν ένας στόχος που πετύχαμε.

Δείτε επίσης: