Ιωάννης Γιάντσιος: «Θάνατοι» από την Πανδημία στις Σέρρες – Βόρεια Ελλάδα

Ο Ιωάννης Γιάντσιος για το πως αντιμετωπίζονται τα κρούσματα στη Σέρρες – Τα έξτρα… φακελάκια

Είναι αλήθεια ότι, κάθε φορά που βγαίνει κάποιος από το Γ.Ν. Σερρών για να ενημερώσει εμάς τους πολίτες, δηλώνει ευθαρσώς ότι τα πράγματα είναι καλά και ότι όλα πάνε καλά!! από θέμα υγειονομικής περίθαλψης.  

Μόνο που οι θάνατοι στις Σέρρες, άλλα λένε.  

Σήμερα, στις 20-12-2020 οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 210 και όλοι αυτοί μέσα σε διάστημα 40 ημερών!! Πώς το βλέπετε, είναι μικρό το νούμερο!! Ιδρώνει του αυτί κανενός άραγε! Στις Σέρρες γίνεται κανονική «σφαγή» από τον κορονοϊό. 

Είναι αλήθεια ότι, αυτά τα περί όλα είναι καλά, τα λένε περισσότερο, κάποιοι γιατροί, διοικητικοί, που δεν έχουν καμία σχέση με τις κλινικές COVID-19 και δεν έχουν πατήσει ποτέ τους το πόδι τους σ αυτές!! Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που υπηρετούν τις μονάδες COVID-19, δεν έχουν κάνει κάποια δήλωση απ όσο γνωρίζω και παρακολουθούμε τα γεγονότα. 

Είναι αλήθεια ότι, οι διοικήσεις επιβάλουν «αυστηρό» σιωπητήριο στους εργαζόμενους (νοσηλευτές ιατροί κλπ) στο τι ακριβώς γίνεται μέσα στις ΜΕΘ, πως αντιμετωπίζονται τα συμβάντα.

Πας τον άνθρωπο σου στην ΜΕΘ, και έτσι και καταλήξει δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα!! Τον πας, στον παίρνουν, και μετά τον παίρνεις σε ένα σάκο, με ένα πιστοποιητικό θανάτου που γράφει απεβίωσε από κορονοϊό!

Τώρα, αν πέθανε από έλλειψη πχ οξυγόνου, η καθόλου οξυγόνου ή διότι δεν είχε τη κατάλληλη φροντίδα δεν το μαθαίνεις ποτέ.

Η αξία του ανθρώπου εκμηδενίστηκε..  

Είναι αλήθεια ότι, την πραγματική μάχη στις μονάδες COVID-19 τις δίνει το νοσηλευτικό προσωπικό και οι ειδικευόμενοι, οι νεαροί ιατροί και μια ελάχιστη μερίδα των ιατρών.

Αυτοί έπεσαν με αυταπάρνηση στην αντιμετώπιση της αρρώστιας στις ΜΕΘ. Αυτοί ξενυχτούν κάθε βράδυ, είναι κουρασμένοι γιατί εδώ και 50 μέρες είναι στις θέσεις τους, απλήρωτοι. Αυτοί πολεμούν και κάποιοι επιτήδειοι εμφανίζονται στα τηλεοπτικά κανάλια προς άγρα προσωπικής προβολής.      

Είναι αλήθεια ότι, πλην ελαχίστων, το 99% που πεθαίνουν από COVID-19 είναι από φτωχά και μεσαία στρώματα. Έχετε δει να πεθαίνουν πολιτικοί, βουλευτές, οικονομικά ισχυροί, Δεσποτάδες κλπ η απάντηση είναι όχι.

Τελικά τι είναι ο COVID-19 ταξική αρρώστια!!  

Είναι αλήθεια ότι, υπάρχει τεράστιο ζήτημα με το υποστελεχωμένο υγειονομικό προσωπικό στα Νοσοκομεία. Τόσα χρόνια έχει στηθεί ένα παραϊατρικό σύστημα που δημιουργεί περί τα 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο από μαύρα χρήματα για την περίθαλψη της υγείας μας.

Όπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ για τη χώρα μας, στις 14-01-2019,  η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε ιδιωτικές πληρωμές στην Υγεία – είτε αυτές είναι νόμιμες είτε πραγματοποιούνται κάτω από το τραπέζι με 1,7 δις. Ευρώ.

Όλοι μας έχουμε πληρώσει … το γνωρίζουμε. 

Έρευνα σε δείγμα 4218 νοικοκυριών από το Νοέμβριο του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2017 δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Health Policy.

Τη μελέτη εκπόνησε ομάδα επιστημόνων, στην οποία πήραν μέρος οι κ.κ. Theodoros V.Giannouchos και Leanne Fawkes, από τη σχολή δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου του Τέξας, Αθανάσιος Βοζίκης και Παρασκευή Κουφοπούλου από το πανεπιστήμιο Πειραιά, και Κυριάκος Σουλιώτης από το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. 

Οι ερευνητές ανάλυσαν τα περιστατικά υγειονομικής περίθαλψης από όλα τα μέλη του νοικοκυριού τους τελευταίους 4 μήνες. Συνολικά, 3.494 περιστατικά υγειονομικής περίθαλψης αναφέρθηκαν από 3.183 εκπροσώπους νοικοκυριών.

Τα κυριότερα ευρήματα ήταν τα εξής: 

  • Στο 63% των περιπτώσεων καταβλήθηκε άτυπη πληρωμή. 
  • Η μέση τιμή της επιπλέον πληρωμής ήταν 150 ευρώ. 
  • Στο 30% των περιπτώσεων η πληρωμή ζητήθηκε από τον ίδιο τον πάροχο. 

 Αυτοί έμαθαν να δουλεύουν επί πληρωμή πέραν του μισθού τους (εξαιρούμαι το νοσηλευτικό προσωπικό, τους ειδικευόμενους ιατρούς και μια μερίδα συνειδητών ιατρών, που όταν πέφτουμε σ αυτούς μας συγκινούν με την ανθρωπιά τους), τόσα χρόνια. 

Με λίγα λόγια, το σύστημα υγείας στην χώρα μας πάσχει.

Αν έχεις χρήματα βρίσκεις θεραπεία, αν δεν έχεις χρήματα… θα περιμένεις στην σειρά σου!!! Και ο θεός βοηθός…. Τώρα με τον κορονοϊό, μόνο φτωχοί και μεσαία στρώματα με υποκείμενα νοσήματα πεθαίνουν, λέτε οι πλούσιοι και πολιτικοί να μην έχουν υποκείμενα νοσήματα??.. 

Η παραπάνω κατάσταση έφερε τα παρακάτω αποτελέσματα. 

Ενδεικτικά Θάνατοι: Αττική: 659 θάνατοι, Θεσσαλονίκη: 750 θάνατοι  Σέρρες: 184 θάνατοι, Πέλλα: 208 θάνατοι, Πιερίας: 148 θάνατοι, Κιλκίς: 79 θάνατοι,  Ημαθίας: 138 θάνατοι, Χαλκιδική: 60 θάνατοι, Δράμα: 140 θάνατοι, Καβάλα: 96 θάνατοι, Κοζάνη: 52 θάνατοι.  Έως τις 14-12-2020,   πηγή: Το iMEdD Lab,  

Οι θάνατοι είναι πάρα πολλοί, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη.   

Πρέπει να γίνει μια επίσημη και ουσιαστική έρευνα για τους πολλούς θανάτους που έχουμε στην βόρεια Ελλάδα. Δεν μπορεί να πεθαίνουν άνθρωποι κι εμείς να σηκώνουμε απλά τους ώμους μας!!   

Να αποδοθούν ευθύνες για την μη πρόληψη «οχυρώματος» του συστήματος υγείας των Νοσοκομείων  σε ανθρώπινο προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό. Από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι τον Νοέμβριο του 2020  οι αρμόδιες υπηρεσίες τι κάνανε!!

Η κυβέρνηση τι έκανε, Καμία ευθύνη. Οι διοικήσεις που ήταν??  

 Άνθρωποι πεθαίνουν.. 

Διαβάστε επιπλέον για τον Ιωάννη Γιάτσιο: