Λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Σερρών δίνει ο Καραμανλής

Την λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Σερρών, την ψάχνουν ολοι οι πολιτικοί και όλοι οι ….αυτοδιοικητικοί μας.

Και αυτό γιατί το παιχνίδι χάθηκε πέρυσι το Μαίο , που «χάλασε» ο προκήρυξη για την πρόσληψη δέκα ιατρών από το Νοσοκομείο μας λόγω εκλογών!

Από εκεί και πέρα το Νοσοκομείο μας λειτούργησε με επικουρικούς, που προσλαμβάνονταν και συνεχίζουν να προσλαμβάνονται με λεφτά από αυτά του προυπολογισμού του νοσοκομείου

Με παρέμβαση Καραμανλή δέκα γιατροί στο Νοσοκομείο Σερρών

Πάντως αναμένεται να δοθεί μόνιμη λύση με την πρόσληψη 10 ιατρών με βαθμό επιμελητή Β και μάλιστα η σχετική προκήρυξη η οποία βρισκόταν στα συρτάρια του υπουργείου υγείας εδώ και πολύ καιρό επιτέλους οδεύει προς δημοσίευση με παρέμβαση του Σερραίου υπουργού υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Καραμανλής είναι δεδομένο πως γνώριζε το πρόβλημα που υπάρχει στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια , προκειμένου να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις οι οποίες είχαν μπλοκάρει την έκδοση της σχετικής προκήρυξης για την πρόσληψη των ιατρών .

Οι ειδικότητες που θα προβλέπονται είναι:

  • οφθαλμολογίας,
  • ακτινολογίας,
  • αιματολογίας,
  • νεφρολογίας
  • παθολογικής ογκολογίας,
  • ρευματολογίας
  • παθολογικής ανατομικής,
  • παιδιατρικής,
  • ουρολογίας και καρδιολογίας.

Πάντως μη νομίζεται ότι το πρόβλημα θα λυθεί, μιας και οι δέκα γιατροί που θα προσληφθούν, θα μας έρθουν σε ένα πεντάμηνο!

Αν υπολογίσετε πως μέχρι τότε το νοσοκομείο θα έχει και αποχωρήσεις, όπως και ότι το προσωπικό είναι γερασμένο, θα ξαναχρειαστούμε κάθε βοήθεια για νέες προσλήψεις

Και φυσικά το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά όταν με το καλό αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου μας που παραμένει καθηλωμένος τα τελευταία δέκα χρόνια!

Κάτι τέτοιο όμως δεν είδα να φαίνεται πουθενά!

Ούτε στο προϋπολογισμό του υπουργείου, πολύ δε περισσότερο στο προϋπολογισμό της ΠΥΔΕ!

Οπότε θα χρειαστούμε κάθε βοήθεια στο άμεσο μέλλον

Όχι μόνο εμείς, αλλά και οι ίδιοι οι βουλευτές μας, που αν πάθουν οτιδήποτε , θέλουν δεν θέλουν, αν χρειαστεί θα νοσηλευτούν στο νοσοκομείο μας!

Διαβάστε επίσης εδώ για το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here