Γιώργος Ανδρέου: Παρηγοριά ψυχών κι ανάταση σωμάτων το Θέατρο

Την πρώτη του ανακοίνωση έκανε ως διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ ο Γιώργος Ανδρέου και μάλιστα για την παγκόσμια ημέρα του Θεάτρου. 

«Τιμούμε το Θέατρο και την εξαίσια συμβολή του στον Άνθρωπο και στον Πολιτισμό του. Το Θέατρο είναι μια συγκλονιστική τελετική λυτρωτική επινόηση της ανθρωπότητας: Ανεβάζει στην σκηνή όσα διαχειρίζεται, “με φόβο και έλεος”, στην διάρκεια της υπαρκτικής της περιπέτειας κι ιστορώντας τα επί σκηνής, τα μετατρέπει με τρόπο μαγικό από πραγματικά σε συμβολικά – κι έτσι τα “ερμηνεύει”, τα αποφορτίζει, τα ελαφραίνει.

Παρηγοριά ψυχών κι ανάταση σωμάτων το Θέατρο.Με την ιδιότητα (και) του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, με συγκίνηση συμμετέχω (εκπροσωπώντας κι όλους τους ανθρώπους του που μοχθούν για την λειτουργική του υπόσταση) στην σημερινή γιορτή. 

Υπογραμμίζοντας πως μερικές από τις λαμπρότερες σελίδες θεατρικών έργων της ανθρωπότητας έχουν γραφτεί στην Ελληνική γλώσσα

Άλλωστε το θέατρο πάντοτε παρουσίαζε τη ζωή αυτού του κόσμου σαν έναν αντικατοπτρισμό που μας βοηθά να δούμε μέσα από την ανθρώπινη ψευδαίσθηση, αυταπάτη, τύφλωση και άρνηση με απελευθερωτική διαύγεια και δύναμη…