Γιώργος Τάτσιος: Το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει ως μειονοτική την «μακεδονική» γλώσσα;

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τάτσιο , το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει ως μειονοτική την «μακεδονική» γλώσσα

Γιώργος Τάτσιος: Προσέξτε η ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρία) με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ» με έδρα στην Αριδαία ιδρύθηκε στα τέλη του 2018, ως παραγόμενο αποτέλεσμα της «συμφωνίας» του Κοτζιά στις Πρέσπες.

Τα ιδρυτικά της μέλη (Ευγενία Νατσουλίδου, Παπα-Τσαρκνιάς και η κ.Τσαρκνιά) θεώρησαν ότι η αναγνώριση από το ελληνικό κράτος (δήθεν) «μακεδονικής» γλώσσας για το κράτος των Σκοπίων ήταν πρώτης τάξης ευκαιρία να συνεχίσουν το έργο τους για κατασκευή (δήθεν) «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.

Γιώργος Τάτσιος: Επιχείρησαν να λειτουργήσουν φροντιστήρια «μακεδονικής» (σλάβικης) γλώσσας χωρίς επιτυχία, καθώς ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ.

Πρόσφατα έκαναν αίτηση στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων για ένταξη στο μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι υπεύθυνοι του εν λόγω μητρώου του ΥΠΠΟ ενέκριναν την ένταξή τους και τους έδωσαν το δικαίωμα να διεκδικούν ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ από το ελληνικό κράτος για να συνεχίσουν την προπαγάνδα τους περί (δήθεν) «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.

Οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης ΑΜΚΕ κατάλαβαν ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδος τους αφήνουν ελεύθερο το πεδίο να δράσουν ανενόχλητοι.

Το 2018 ιδρύθηκε η Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ στην Ηράκλεια Σερρών.

Τότε ο ίδιος ο τότε πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κατήγγειλε το σωματείο και με επιδέξιες ενέργειες των νομικών επετεύχθη η διάλυσή του για την διατήρηση της Δημόσιας Τάξης.

Σήμερα όμως οι προπαγανδιστές έχουν αποθρασυνθεί και δρουν με ΔΟΛΟ παραπλανώντας τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι με την έγκρισή τους ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ως «μακεδονική» μητρική γλώσσα στην Ελλάδα.

Για αυτό και η κρατική χρηματοδότηση τέτοιας οργάνωσης αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ!

Γιώργο έχω την αίσθηση πως ακόμα τουλάχιστον δεν πήραν λεφτά και αν μεριμνούμε έχω την αίσθηση πως δύσκολα θα πάρουνε

Σωστά;

Δείτε επίσης