Υδραυλικοί, αυτοκινητιστές και μητέρες Γιόρτασαν το Σαββατοκύριακο!

Την γιορτή τους είχαν το Σαββατοκύριακο και οι υδραυλικοί και οι αυτοκινητιστές

Οι μεν υδραυλικοί των Σερρών γιόρτασαν ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, που είναι προστάτιδα των υδραυλικών, τιμώντας την μνήμη της στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεολόγου, όπου τελέστηκε και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά υψώματος και αρτοκλασίας.

Όσο για τους αυτοκινητιστές γιόρτασαν στις 9 Μαΐου την μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου, που μαρτύρησε για την πίστη του στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δέκιου το 251 μ.Χ.

Η παράδοση αναφέρει ότι περνούσε τους οδοιπόρους από ένα χείμαρρο, επειδή δεν υπήρχε γέφυρα και από εκεί πήρε το όνομά του Χριστόφορος («Χριστόν φέρει»).

Κατά την παράδοση ο Άγιος Χριστόφορος θεωρείται προστάτης των χωραφιών και των αμπελιών και στους νεότερους χρόνους, άρχισε να θεωρείται προστάτης των αυτοκινητιστών, των οδοιπόρων και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του Στρατού.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα και τον Άγιο Χριστόφορο, προστάτη των οδηγών, τίμησαν τα μέλητης διοίκησης, οι μέτοχοι και οι εργαζόμενοι του Αστικού ΚΤΕΛ Σερρών, του υπεραστικό ΚΤΕΛ και το σωματείο ιδιοκτητών ταξί της πόλης των Σερρών και το Σωματείο Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως Σερρών.

Παρών στην Θεία Λειτουργία ήταν και ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής , ενώ έκανε δηλώσεις και ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, ενώ παραβρέθηκαν πλήθος επισήμων…

Και χωρίς να προετοιμάζονται εκλογές….

Όσο για όλους εμάς, εκτός από το ότι τιμήσαμε την καλή ημέρα , τιμήσαμε και την ημέρα της μητέρας, που είναι πάντα και παντού, δίπλα στην οικογένειά της, στις χαρές, τις λύπες και τις δυσκολίες και ένας καλός λόγος για εκδηλώσεις ειλικρίνειας για την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουμε προς το πρόσωπο που μας έφερε στη ζωή.

Ίσως για αυτό και όλα τα παιδιά προχθές έβαλαν και …ζακέτα

Για χάρη της …. ημέρας!

Δείτε επίσης