Γιόρτασε και η Νέα Ζίχνη την δική της απελευθέρωση

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε προχθές η εκδήλωση για την απελευθέρωση στη Νέα Ζίχνη.

Το παρών έδωσαν πλήθος κόσμου που χάρηκαν με τη παρέλαση μαθητών και συλλόγων όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης αλλά και ο βουλευτης της Ελληνικής Λύσης  Κώστας Μπούμπας. 

Πραγματοποιήθηκε «παιάνισμα» από τις φιλαρμονικές της Νέας Ζίχνης και της Αλιστράτης που ενώθηκαν για τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ ο κ. Κρουσοβάλης Αλέξανδρος ο Αστυνομικός Δ/ντης Ε.Α ήταν αυτός που εκφώνησε το πανηγυρικό λόγο 

Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου δίπλα από το δημαρχείο και στη συνέχεια ο κόσμος και οι επίσημοι μετέβησαν στο Ηρώο για κατάθεση στεφάνων. 

Στο τέλος έγινε και η παρέλαση από τα μικρά παιδιά και τα μεγαλύτερα από τα σχολεία και τους συλλόγους του Δήμου Νέα Ζίχνης αλλά και από τους έφεδρους αξιωματικούς του Νομού μας μπροστά στο δημαρχείο.

Θα πρέπει εδώ να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στις δύο Φιλαρμονικές του δήμου Νέας Ζίχνης και Αλιστράτης, στους μαθητές και στους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν στην παρέλαση καθώς και στο σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών, που λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση μνήμης. 

Ιδιαίτερες ήταν και οι ευχαριστίες του Δημάρχου Νέας Ζίχνης κ.Παντελή Μπόζη στον απόστρατο Αστυνομικό Διευθυντή της Ε.Α κ.Κρουσόβαλη Αλέξανδρο, για την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας!!

Βλέπετε και στην Φυλλίδα πέρασαν 109 χρόνια από την 30η Ιουνίου 1913, την μέρα κατά την οποία ο ένδοξος ελληνικός στρατός απελευθέρωσε και τη Νέα Ζίχνη αλλά και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής, από τα βουλγαρικά κατοχικά στρατεύματα.