Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση «Γιορτή Παιδείας και Γραμμάτων» στο Δήμο Βισαλτίας

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Βισαλτίας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Γιορτή Παιδείας και Γραμμάτων», που διοργάνωσε ο Δήμος Βισαλτίας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020.

Κατά την διάρκεια αυτής τιμήθηκε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παύλος Κοσατζής για την προσφορά του στην Εκκλησία και στην εκπαίδευση. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο εκπαιδευτικός, κ. Ζαφείρης Ζαπρούδης με θέμα «Οι τρείς Ιεράρχες, ως δάσκαλοι και ιεράρχες», ενώ για την ζωή και το έργο του π. Παύλου μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Α.Π.Θ. κ. Ιωάννης Μπάκας.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε:

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους ότι ο Δήμος Βισαλτίας θα στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες εκπαιδευτικών και μαθητών, διασφαλίζοντας τις συνθήκες για ένα λειτουργικό και ανοιχτό σχολείο για όλους.

Τη σημερινή «Γιορτή Παιδείας και Γραμμάτων», θέλουμε να την καθιερώσουμε κάθε χρόνο και να τιμούμε έναν Δημότη Βισαλτίας.

Σήμερα τιμήσαμε τον π. Παύλο, έναν δάσκαλο και ιερέα που μεγαλώσαμε στα χέρια του. Μας δίδαξε αξίες, αρχές, ήθος, και για αυτό με μεγάλη συγκίνηση τον τιμήσαμε για το έργο που έκανε και ως δάσκαλος και ως ιερέας.»

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος κλείνοντας την εκδήλωση μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Κύριε Δήμαρχε θέλω να σας συγχαρώ, διότι στην αρχή της δημαρχιακής σας θητείας κάνατε αυτή την ωραία επιλογή με την γιορτή των γραμμάτων, η οποία δείχνει και την αγάπη σας για την εκπαίδευση, για την παιδεία την οποία και εσείς έχετε υπηρετήσει.

Θέλω να σας συγχαρώ διπλά διότι ξεκινήσατε αυτή τη γιορτή τιμώντας έναν κληρικό τόσο καλό και τόσο άξιο, ο οποίος διακόνησε τον άνθρωπο και μάλιστα τον νέο άνθρωπο και από το θυσιαστήριο και από την έδρα του διδασκάλου που έχει και αυτή ιερότητα μεγάλη.

Σας συγχαίρω λοιπόν από καρδίας και εύχομαι τέτοιου είδους εκδηλώσεις εδώ στη Νιγρίτα μας να πληθύνονται»

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του ΔΗΚΚΠΠΠΑ Δήμου Βισαλτίας υπό την διεύθυνση του κ. Αστέριου Γούναρη. 

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here