«ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»: Αμεση πρόσληψη εργαζομένων

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σερρών «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» ζητά την άμεση πρόσληψη εργαζομένων.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση:

Ο νομός Σερρών εδώ και τρεις εβδομάδες έχει εισέλθει στο 2° κύμα της Πανδημίας Covid-19 με μεγάλο ποσοστό θετικών κρουσμάτων .

Ως εκ τούτου το Νοσοκομείο Σερρών ήταν αναμενόμενο να έχει μεγάλη προσέλευση θετικών κρουσμάτων που χρήζουν νοσηλείας. Έχοντας την εμπειρία του πρώτου κύματος, και κάνοντας απολογισμό, βλέπουμε ότι τα συμπεράσματα που βγαίνουν τώρα από το Νοσοκομείο μας δεν είναι προς τη θετική κατεύθυνση της αντιμετώπισης του 2ου κύματος του ιού. Με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργεία του Νοσοκομείου μας.

Συγκεκριμένα και ενώ:

 • αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι του Γ.Ν.ΣΕΡΡΩΝ τον Covid-19 με υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης,
 • δημιουργούμε προϋποθέσεις κοινωνικής συν ευθύνης κάτω από αντίξοες συνθήκες σε τούτη την πρωτόγνωρη νόσο,
 • – προτάσσουμε το αίσθημα ασφάλειας των νοσηλευόμενων ασθενών μας, παρότι αντιμετωπίζουμε αντίξοες συνθήκες εργασίας.
 • πραγματοποιήσαμε επανειλημμένες συναντήσεις με την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ
 • ζητήσαμε εγκαίρως την ενίσχυση του Νοσοκομείου μας πριν την έναρξη του 2ου κύματος του Covid-19 με νοσηλευτικό, ιατρικό , παραϊατρικό, τραυματιοφορείς και λοιπό προσωπικό ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα της πανδημίας .

Αυτή την στιγμή έχουν μετατραπεί 111 κλίνες σε κλίνες Covid-19 για την νοσηλεία θετικών και ύποπτων κρουσμάτων.

Μεγάλος αριθμός εργαζομένων νοσεί είτε είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο και να είναι σε κίνδυνο ακόμη και η ζωή τους (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό, προσωπικό Επιστασίας κ.τ.λ).

Ολα αυτά σε συνδυασυό ιιε τις συνταξιοδοτήσεις-απογωοήσεις. τις άδειες των ευπαθών ουάδων. την un ενίσγυση υε Ιατοικό, Νοσηλευτικό. Παοαϊατοικό. ποοσωπικό Επιστασίας κ.τ.λ έχουν ως συνέπεια να δημιουργηθεί πρόβλημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΖΗΤΑΜΕ

 1. Να τεθεί σε λειτουονία το Νοσοκομείο ως Νοσοκομείο Αναφοράς Covid-19 από την στιγμή που νοσηλεύουμε και ασθενής από τον γειτονικό νομό της Δράμας ή όποια άλλη δομή μπορεί να απομονωθεί και να χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό, προκειμένου να συνεχίσει τακτικών Ιατρείων, αναβολή χειρουργείων, διαγνωστικών εξετάσεων κ.τ.λ, οι οποίες ήταν χιλιάδες στο πρώτο κύμα της Πανδημίας σε βάρος της υγείας των πολιτών)
 2. Αμεση, έστω και τώρα, πρόσληψη εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των Κενών Οργανικών Θέσεων, αλλά και για τις αυξημένες τρέχουσες ανάγκες
 3. Ανάπτυξη και άλλων κρεβατιών στη ΜΕΘ και στελέχωση με νέες προσλήψεις
 4. Αμεση πρόσληψη προσωπικού κυρίως νοσηλευτικού από τους επικουρικούς πίνακες
 5. Επίταξη αποκλειστικών νοσηλευτών
 6. Επίταξη κλινών και Κλινικών του Ιδιωτικού Τομέα ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν
 7. Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων
 8. Ένταξη ΤΩΡΑ όλων των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
 9. Πύκνωση των δρομολογίων προς το Νοσοκομείο των ΜΜΜ ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι και οι πολίτες- χρήστες υγείας

Τούτη την ώρα οφείλουμε η υπεράσπιση της Ανθρώπινης Ζωής να μας βρει με έργα και όχι με υποσχέσεις!!! Ο Covid-19 είναι πάνω από τις δυνάμεις μας αλλά μέσα στις δυνατότητες μας, εάν λειτουργήσουμε βάσει Σχεδίου, μπροστά από τον ιό και όχι ακολουθώντας τον.

Διαβάστε επιπλέον για τη Σέρρες: