Δωρεάν γρήγορα τεστ στην πλατεία Ελευθερίας

Δωρεάν γρήγορα τεστ γίνονται από χθες στις Σέρρες, ενώ το έμαθαν σήμερα και οι πρεσβύτεροι και τελείωσαν τα τεστ σε πολύ μικρό διάστημα.

Τα τεστ πραγματοποιούνται από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, που βρίσκεται στην πόλη μας ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Σερρών εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη πόλη μας.

Από τις 10 το πρωί λοιπόν και  έως τις 3 το μεσημέρι (θεωρητικά) στην πλατεία Ελευθερίας διενεργούνται έλεγχοι σε πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τουλάχιστον τρία με τέσσερα 24ωρα πριν ή έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη από τον κορονοϊό.

Όπως υπογραμμίζεται από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών, κατά τη διενέργεια των τεστ τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ η χρήση μάσκας από τους πολίτες είναι υποχρεωτική.

Όσο για το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε, έχει το χρώμα πορτοκαλί και ο νομός μας είναι επιπέδου 3 ενώ υπάρχουν και …χειρότερα

Πάντως χθες δεκαπέντε νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο νομίατρος κ. Αναστασιάδης, από τα οποία τα 10 διαγνώστηκαν στο νοσοκομείο Σερρών και τα υπόλοιπα πέντε σε εξωτερικά διαγνωστικά κέντρα, πληρώνοντας από 50 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τον πελάτη.

Τα αποτελέσματα από τα 300 γρήγορα τεστ στη πλατεία χτες είχαν περισσότερα από 30 θετικά ενώ αργότερα θα σας πούμε και για τα σημερινά.

Αν ακούσετε λιγότερα από τα 30 χτεσινά πάντως μην χαρείτε γιατί όπως μαθαίνω η επιλογή των πολιτών από τον ΕΟΔΥ ήταν σχεδόν με σειρά άφιξης και όχι ..σημαντικότητας.

Καλό θα είναι όμως να πηγαίνουν, όλοι όσοι έχουν έλθει σε επαφή με κρούσμα και όχι γιατί έτσι μας αρέσει…

Πάντως όλοι χάρηκαν με την έλευση των τεστ στην πλατεία μας, μιας και θα δούμε, θέλουμε δεν θέλουμε την πραγματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε

Δεν είπαμε πως είναι απαραίτητη η ενσυναίσθηση, η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη;

Όσο για την 54χρονη που διαγνώσθηκε πριν μια εβδομάδα με κορωνοϊό , ήδη διακομίσθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς δεν …προσέχαμε!

Ούτε εμείς…

Διαβάστε επίσης για την EBZ: