-Βασίλη τον άκουσες τον Σπίρτζη; «Θα επαναφέρει τη δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο». -Μάλλον θα ξέχασε τα λαϊκά ... δικαστήρια! Ειδάλλως..

Πως θα αντιμετωπίσουμε το καρκίνωμα του χουλιγκανισμού; Οι δήμοι μήπως διαθέτουν τα κατάλληλα… εργαλεία;

Τη δημιουργία δομών για την εκτόνωση των νέων που θα αποσκοπούν στην αποτροπή του χουλιγκανισμού προτείνουν διάφοροι μετά το περιστατικό του χουλιγκανισμού στην Θεσσαλονίκη.

Αλλά καλώς ή κακώς για την πάταξη των φαινομένων βίας απαιτούνται μέτρα πρόληψης από την Πολιτεία και συγκεκριμένα από τους δήμους και φυσικά μετά από πολύ καιρό, πλέον, συνειδητοποιήσαμε με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι τόσα χρόνια εθελοτυφλούμε. 

Είναι γεγονός ότι έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά και στο παρελθόν αλλά αυτή η δολοφονία, όπως έγινε, ήταν η θρυαλλίδα που προκάλεσε την έκρηξη και μας αφύπνισε όλους.

Το τραγικό αυτό γεγονός πρέπει να γίνει αφορμή για τη λήψη ριζικών μέτρων έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το καρκίνωμα του αθλητισμού και της κοινωνίας που λέγεται χουλιγκανισμός. 

Δεν χρειάζονται εξαγγελίες και αλλαγές νόμων που θα ξεφτίσουν με την πάροδο του χρόνου αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα προσελκύσουν του νέους και παράλληλα θα τους απομακρύνουν από τον άκρατο φανατισμό και την περιθωριοποίηση τους

Για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων, πρέπει να δημιουργηθούν κέντρα Νεότητας  τα οποία  θα λειτουργούν κυρίως τα Σαββατοκύριακα και καθημερινά τα απογεύματα, παρέχοντας χώρους κοινωνικοποίησης και δημιουργίας. 

Να προσφέρουν δραστηριότητες στους νέους, όπως χορός, μουσικά όργανα, σκάκι, γκράφιτι, εφαρμογές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.α.,  που θα τους απομακρύνουν από τις κακές επιρροές.  

Και φυσικά οι δήμοι διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία για την οργάνωση τέτοιων χώρων. Χρειάζεται όμως θέληση και πολιτική βούληση.  Διότι βλέπουμε τα αποτελέσματα της αδράνειας μας…» 

Exit mobile version