Το ΙΕΚ Ν.ΖΙΧΝΗΣ ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του

Το ΙΕΚ Ν.ΖΙΧΝΗΣ  μετά  από μια μακρά περίοδο σίγασης και παύσης της διαζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας  λόγω ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ  του   κορονοιού (COVID-19) ξεκίνησε  πάλι τη λειτουργία του με σκοπό την ολοκλήρωση της κατάρτισης των εξαμήνων στο προβλεπόμενο χρόνο, ύστερα  από την απόφαση της κυβέρνησης για την μη απώλεια του εξαμήνου.

Η εκπαιδευτική διαδικασία όλο αυτό  το διάστημα  συνεχίσθηκε με εργαλεία  εξ αποστάσεως εκπαίδευσης  χάρη στην προθυμία το ζήλο και τη συμμετοχή εκπαιδευτών και καταρτιζομένων,  ώστε η ύλη να διδαχθεί και η απαγόρευση λειτουργίας   να μην σταθεί εμπόδιο στην κατάρτιση.

Τώρα με την άρση των περιοριστικών μέτρων  επανεκκινεί η εκπαιδευτική διαδικασία  του εαρινού εξάμηνου 2019-20, με  δια ζώσης διδασκαλία αλλά και με  εξ αποστάσεως εκπαίδευση  για όσους σπουδαστές μας είναι σε ευπαθείς ομάδες. 

Πόλλές προγραμματισμένες δράσεις και συμπληρωματικές δραστηριότητες που  αναβλήθηκαν στο παραπάνω διάστημα μεταφέρονται  εκ νέου στο επόμενο εξάμηνο μαζί με την δημιουργία των νέων ειδικοτήτων ετ.2020-2021.

#Το ΙΕΚ Ν.ΖΙΧΝΗΣ  είναι Δημόσια Εκπαιδευτική δομή μεταδευτεροβάθμιας εκπαιδευσης και φέτος λειτουργεί τις  παρακάτω ειδικότητες:

  1. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ   
  2. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ  
  3. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ  
  4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ –ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 
  5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ – ΜΑΚΙΓΙΑΖ

 Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί τέσσερα εξάμηνα (4) (συν ένα (1) εξάμηνο πρακτικής άσκησης που μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στα τέσσερα 4 εξάμηνα)

Εγγράφονται   πολίτες οποιασδήποτε ηλικίας, οποιουδήποτε επαγγέλματος,  απόφοίτοι ΙΕΚ,  Βθμιας ή Γθμιας  εκπαίδευσης,   με βάση το απολυτήριο Βθμιας εκπαίδευσης (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ ή ΤΕΕ Β Κύκλου) 

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης στον  Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα.

Διαβάστε επίσης για το πλύσιμο 1300 κάδων στο Δήμο Βισαλτίας: