Στο Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση

Στο Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση

   Το Σάββατο 30/3/2019, το  παράρτημα Σερρών της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων «Άγιος Νικήτας ο Νέος», διοργάνωσε  επιμορφωτική συνάντηση, με θέμα: 

«ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ  ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ  ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ  ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ».

     Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, όπου η Ηγουμένη και οι Μοναχές της Μονής  υποδέχθηκαν με αγάπη, εγκαρδιότητα και καλοσύνη τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

     Επιμορφωτής ήταν ο κος Φύκαρης Ιωάννης, καθηγητής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος αφού ευχαρίστησε  τον Σύλλογο για την πρόσκληση που του απηύθυνε, την οποία και αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά, προσέγγισε το θέμα εμπεριστατωμένα και παραστατικά κατά το πρώτο μέρος της παρουσίασης. Στο δεύτερο μέρος, ακολούθησε η βιωματική εμπέδωση των τρόπων και μεθόδων διδασκαλίας, στην οποία συμμετείχαν  όλοι οι εκπαιδευτικοί με προθυμία και πολύ καλή διάθεση.

     Διάχυτη ήταν η ικανοποίηση όλων για τα άριστα αποτελέσματα της επιμόρφωσης και το βέβαιο είναι ότι τα οφέλη που αποκόμισαν από την συνάντηση ήταν πολλαπλά και οι εμπειρίες πολλές!!!

    Τέλος ,το Δ.Σ του Συλλόγου Θεολόγων εκφράζοντας την άποψη και την επιθυμία όλων των συμμετεχόντων, θερμά ευχαριστεί τον κ.Φύκαρη Ιωάννη για την τόσο χρήσιμη και πρωτότυπη ως προς τις μεθόδους διδασκαλίας επιμορφωτική συνάντηση κι εύχεται για μελλοντικές συνεργασίες που τόσο βοηθούν στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών !!!

    Ευχαριστεί επίσης εκ βάθους καρδίας την Ηγουμένη και  την αδελφότητα των μοναζουσών του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, διότι με την ευγένεια, την αγάπη  και την ανεκτικότητα που τις χαρακτηρίζει, παραχώρησαν τον χώρο  για τις εργασίες της συνάντησης, ξενάγησαν πρόθυμα  τους εκπαιδευτικούς και τους προσέφεραν «Αβραμιαία» φιλοξενία !!! Η  Παναγία και ο   Τίμιος Πρόδρομος να  τις προστατεύουν και να ενισχύουν τους πνευματικούς τους   αγώνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here