Στο Νομό Σερρών, η υγεία σε κρίση!

Την προηγούμενη βδομάδα έκλεισαν τα τακτικά ιατρεία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας και ολόκληρος ο Νομός Σερρών έμεινε χωρίς καρδιολογική κάλυψη, ενώ προχθές ένας συνάνθρωπος μας έχασε την ζωή του γιατί όταν μεταφέρθηκε στο Κ.Υ Ροδόπολης δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο!

Και φυσικά όταν ζητήθηκε να έρθει ασθενοφόρο από την Κοίμηση, όπου βρίσκεται ο σταθμός του ΕΚΑΒ, δεν υπήρχε ασθενοφόρο και όταν βεβαίως ξεκίνησε το ασθενοφόρο από τις Σέρρες ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ο άτυχος νέος είχε ήδη καταλήξει.

Σε αυτή την τραγική κατάσταση βρίσκεται σήμερα η υγεία στο Νομό μας , χωρίς κανείς να βλέπει φως στο βάθος του τούνελ

Στο Νομό Σερρών η υγεία σε κρίση

Πολλές φορές δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο, μιας και χωρίς κανένα λόγο έμεινε το Κ.Υ Ροδόπολης χωρίς το πολυπόθητο και πολύτιμο ασθενοφόρο για πάνω από ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να μείνει «γυμνή» μια τεράστια περιοχή και να χρειαστεί η πολύτιμη συμβολή του ίδιου του Κώστα Καραμανλή για την επισκευή του ασθενοφόρου, ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της ΔΕ Κερκίνης.

Ήδη ο πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου μας κ., Βαγγέλης Παπαμιχάλης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για το χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου, στα Κέντρο Υγείας τόσο της Ροδόπολης, όσο και του Ροδολίβους, αλλά και όλης της Βισαλτίας

Τι κι αν έκανε την γύρα του σε όλους τους δημάρχους ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ της περιοχής μας και υποσχέθηκε την υποστήριξη του;

Δυστυχώς οι «κραυγές» αγωνίας και απόγνωσης, όλων των τοπικών παραγόντων αλλά και των κατοίκων, δεν κατάφεραν να περάσουν τα «στρώματα» αναλγησίας και να βρουν μία πιθανή «φλέβα» ευαισθησίας.

Τι κι αν προειδοποίησε ο πρόεδρος των ιατρών πως οι συγχωνεύσεις των τμημάτων θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και το οριστικό κλείσιμο και άλλων κλινικών του Νοσοκομείου μας;

Γιατί μπορεί για παράδειγμα στα χαρτιά να υπάρχουν έξη γιατροί στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε τρεις, καθώς ο ένας είναι σε αναστολή γιατί δεν εμβολιάστηκε, η μία υπέβαλλε παραίτηση και η τρίτη έχει αποσπαστεί στο Κέντρο Υγείας Μολάων στην Πελοπόννησο.

Το μόνο δεδομένο είναι πως ο νομός μας υγειονομικά είναι σε κρίση καθώς «ξέμεινε» το Νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας και από γιατρούς και από υγειονομικό και φυσικά από λοιπό προσωπικό, ενώ καθημερινά βγαίνουν στην σύνταξη πολλοί υγειονομικοί χωρίς να αντικαθίστανται

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Έχετε λίγη ντροπή κύριοι “αρμόδιοι”;

Την δική του παρέμβαση έκανε και η τοπική ΝΕ του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, καθώς προχθές στην Ροδόπολη Σερρών ένας νέος άνθρωπος 46 χρονών έχασε την ζωή του γιατί όταν μεταφέρθηκε στο Κ.Υ Ροδόπολης δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο, όταν ζητήθηκε να έρθει ασθενοφόρο από την Κοίμηση, όπου βρίσκεται ο σταθμός του ΕΚΑΒ, δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ασθενοφόρο από τις Σέρρες, το οποίο όταν έφτασε στη Ροδόπολη ήταν ήδη πολύ αργά αφού παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ο άτυχος νέος είχε καταλήξει.

Εδώ και πολλούς μήνες με ανακοινώσεις μας και με Δελτία Τύπου ως Ν.Ε ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Σερρών έχουμε αναδείξει το θέμα της ουσιαστικής διάλυσης του ΕΚΑΒ στο Νομό μας, κάνοντας παράλληλα τις προτάσεις μας για την βελτίωση αυτής της τραγικής κατάστασης.

Το Υπουργείο Υγείας όμως και οι κυβερνητικοί βουλευτές αδιαφορούν επιδεικτικά.

Ίσως η εξόρυξη ορυκτού πλούτου, τα ενεργειακά πάρκα, οι εργολαβίες σε έργα που ήδη υπάρχουν και οι φιέστες για έργα που ανακοινώνονται χωρίς καμία ώριμη μελέτη και καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, να είναι σημαντικότερα γι’ αυτούς από την στήριξη της Δημόσιας Υγείας με την ενίσχυση της σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς ασθενοφόρα και των εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών υποδομών.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι το Κοινωνικό Κράτος στην νεοφιλελεύθερη πολιτική αντίληψη είναι τουλάχιστον αχρείαστο αν όχι εχθρικό προς τα συμφέροντα των ολίγων που θέλουν να ορίζουν τις ζωές μας.

Μπροστά λοιπόν στην αγωνία κάποιων για μεγάλες πολιτικές καριέρες και για κερδοφόρες business, οι απώλειες ανθρώπινων ζωών μικρή σημασία έχουν.

Για τους κατοίκους των Σερρών όμως έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Ζητάμε άμεσα εξηγήσεις από την 6η Περιφέρεια ΕΚΑΒ, από το Υπουργείο Υγείας και από τους κυβερνητικούς Βουλευτές.

Να διενεργηθεί έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες με ταυτόχρονη παραίτηση των υπευθύνων.

Να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Σερρών και τα Κέντρα Υγείας με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, με παράλληλο εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών υποδομών.

Άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ με οδηγούς και ασθενοφόρα.

Η συνέχιση της σιωπηρής σας στάσης, θα θεωρηθεί προσπάθεια συγκάλυψης και σας καθιστά συνενόχους.