Ο Χατζόπουλος, ειδικός σύμβουλος και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Έναν ακόμη σημαντικό ρόλο αναλαμβάνει και πάλι ο κ. Ιωάννης Θ. Χατζόπουλος, πολιτικός μηχανικός και αντιπρόεδρος της “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, ως υπεύθυνος για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης έργων υποδομής της χώρας.

Συγκεκριμένα, με νέα απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή, ορίζεται ως ειδικός σύμβουλος για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης έργων υποδομής της χώρας, επιπλέον του αντικειμένου του για την υποβοήθηση των δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α’ και Β’ βαθμού) με στόχο την ανάπτυξη των βασικών υποδομών της χώρας.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Χατζόπουλος είναι

  • εκλεγμένος στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ,
  • Αντιπρόεδρος της ΝΕ Σερρών και μέλος της Μόνιμης Επιτροπή Υποδομής και Δικτύων του ΤΕΕ.
  • Ταυτόχρονα είναι αντιπρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και φυσικά έχει μια σφαιρική εικόνα για τα μεγάλα έργα υποδομής δίνοντας το στίγμα του Υπουργού κ. Καραμανλή για την Βόρεια Ελλάδα και κυρίως για την Κεντρική Μακεδονία.

O κ. Χατζόπουλος είναι άριστος τεχνοκράτης με πολύ μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με διάθεση για προσφορά στην κοινωνία και έντονο κοινωνικό εθελοντισμό, ανήσυχος, πολυπράγμων, δραστήριος και δημιουργικός που συνεχώς θέλει να εμπλουτίζει τις εμπειρίες του και να διευρύνει τις δυνατότητες του.

Χώρια που όλοι μετριούνται διαφορετικά στα ..δύσκολα!

Σωστά;

Ο Ιωάννης Χατζόπουλος δήλωσε μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων

Είναι τιμή μου να ανήκω στην «ομάδα» εκείνων οι οποίοι πιστεύουν ότι η πολιτική γίνεται περισσότερο με πράξεις και λιγότερο με λόγους.

Δίπλα σε άτομα που πιστεύουν στην πολιτική της ειλικρίνειας και του μέτρου που δεν στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων αλλά στο αποτέλεσμα έχεις να μάθεις ακόμα πολλά και απαιτεί χρόνο για να διαφανούν τα αποτελέσματα.

Και όπως ανέφερε πολύ εύστοχα ο Γ.Γ. Υποδομών Γ. Καραγιάννης με αφορμή την αποτίμηση της δουλειάς που συντελέστηκε τους πρώτους 15 μήνες στο Υπουργείο υπό το σχεδιασμό του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή :

«Η ωρίμανση των έργων πάντοτε απαιτεί περισσότερο χρόνο για να διαφανούν τα αποτελέσματα.

Δουλέψαμε όμως συστηματικά και με σχέδιο, επιταχύναμε τους ρυθμούς και επιλύσαμε σημαντικά ζητήματα και δυσκολίες, ώστε να επανεκκινήσουν άμεσα κομβικά έργα υποδομών, που είχαν βαλτώσει λόγω απραξίας ή κακών χειρισμών από την προηγουμένη κυβέρνηση.
………………………………………………………………………………….
Με συστηματική δουλειά, με καινοτόμες ιδέες και με ουσιώδεις παρεμβάσεις, προχωράμε άμεσα με ένα ολοκληρωμένο πακέτο οδικών, σιδηροδρομικών και αντιπλημμυρικών έργων 13 δις. €, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, γιατί προτεραιότητά μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προς όφελος όλων.»