Ιωσήφ Παναγιωτίδης: Εάν δεν έχουμε ενημέρωση τα αποτελέσματα σε τρεις εργάσιμες ημέρες θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη!

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Σιντική» Ιωσήφ Παναγιωτίδης απέστειλε προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σιντικής ερωτήματα για την οικονομική κατάσταση της ΔΑΕ ΣΙΝΤΙΚΗ και μάλιστα κάποια από αυτά από την 31 Ιανουαρίου του 2020, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και το ταμειακό έλλειμμα 80.000 ευρώ όπως προέκυψε από το ΔΣ της ΔΑΕ ΣΙΝΤΙΚΗ της 19 Δεκ 2019.

Στην συνέχεια και ενώ κλήθηκαν ορκωτοί λογιστές για να κάνουν τον έλεγχο των οικονομικών, με μη προβλεπόμενη διαδικασία, όπως διατείνεται ο ίδιος, αναλάβατε την προεδρία της ΔΑΕ ΣΙΝΤΙΚΗ καθόσον δεν επιτρέψατε στην ΔΑΕ να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της αντικατάστασης του παραιτηθέντος μέλους του ΔΣ ΠΑΠΑ ΧΡΗΣΤΟΥ και χωρίς ο παραπάνω να καταθέσει νομότυπη παραίτηση στην ΔΑΕ αλλά προς εσάς προσωπικά

Οι ορκωτοί λογιστές παρότι κοντεύουν να παρέλθουν σχεδόν δύο χρόνια δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο και δεν έχουμε το πόρισμα και τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Σήμερα για ακόμη μία φορά μας ζητάτε ως πρόεδρος της ΔΑΕ να επιδοτήσουμε την επιχείρηση.

Στον πίνακα που μας στείλατε παρατηρούμε ποσά και στοιχεία που προξενούν ερωτηματικά.

Στον πίνακα φαίνεται ότι η επιχείρηση έχει 80 λειτουργικά δωμάτια.

Είναι αυτό πραγματικότητα;

Υπάρχουν κλειδωμένα δωμάτια που δεν είναι σε χρήση γιατί τα συμπεριλαμβάνετε;

Δηλώνετε έξοδα τηλεφωνικά – τηλεγραφικά για μια επιχείρηση «κλειστή» 1500 περίπου ευρώ την στιγμή που και τα πιο ενισχυμένα προγράμματα των εταιριών επικοινωνίας δεν ξεπερνούν τα 40-50 ευρώ μηνιαίως συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου.

Ποιός μιλάει και με ποιόν κ. πρόεδρε της ΔΑΕ στα τηλέφωνα ώστε να υπάρχουν αυτές οι υπέρογκες χρεώσεις;

Τον Ιούνιο του 2020 μας ενημερώσατε εγγράφως ότι το πόρισμα θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2020.

Στην συνέχεια η εταιρία των λογιστών μας ενημέρωσε εγγράφως ότι θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες !!!

Μετά από πρότασή μας για την αξιοποίηση των λουτρών συγκροτήσατε επιτροπή προς αναζήτηση λύσης για την εξυγίανση της επιχείρησης . Το μέλος της παράταξής μας ο κ. Λαζαρίδης Θεολόγος κατέθεσε προτάσεις που δεν εισακούσθηκαν και μετά από λίγο διαλύσατε την επιτροπή χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Υπάρχει κακή διαχείριση κ. Πρόεδρε και το καθολικό αίτημα της αντιπολίτευσης να αφιερωθεί ένα ΔΣ αποκλειστικά για ενημέρωση του Σώματος για την κατάσταση στην ΔΑΕ που τα χρέη της είναι περισσότερα από 2.500.000 δεν έχει γίνει ακόμη.

Ζητάτε την συνεργασία μας για το κοινό καλό μόνον όταν ζητάτε χρήματα

Ποτέ δεν ακούτε τις προτάσεις μας και ποτέ δεν τις εξετάζετε απαξιώνοντας πλήρως το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και την λειτουργία του.

Ζητάμε λοιπόν.
1) Αναλυτικό λογαριασμό όλων των γραμμών που έχει η επιχείρηση
2) Ενημέρωση για το πόσα δωμάτια είναι ενεργά σε χρήση στο ξενοδοχείο της επιχείρησης
3) Πόσα χρήματα είναι η σύμβαση με τους ορκωτούς λογιστές
4) Ποιες ενέργειες κάνατε για την καθυστέρηση του ελέγχου και πότε επί τέλους θα έχετε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το ταμειακό έλλειμμα.
5) Να καθορίσετε ημερομηνία πραγματοποίησης ΔΣ με μοναδικό θέμα «Πλήρης και Αναλυτική Ενημέρωση για την Κατάσταση της ΔΑΕ ΣΙΝΤΙΚΗ»

Εάν δεν συμβούν αυτά δεν μπορούμε κ. Πρόεδρε να γινόμαστε συμμέτοχοι της σπατάλης και της διάλυσης της επιχείρησης.

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών σας δηλώνουμε ότι εάν δεν έχουμε ενημέρωση για τα αποτελέσματα σε τρεις εργάσιμες ημέρες θα προσφύγουμε, οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην δικαιοσύνη για να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας.

Να περιμένουμε απαντήσεις ή θα πάνε στο βρόντο μαζί με τις απαντήσεις του κ.Παναγιωτίδη;

Γιατί εκτός από την αντιπολίτευση υπάρχει και η …αποκεντρωμένη
Και σε εκείνη η απάντηση είναι …υποχρεωτική!

Όπως φυσικά και στην …δικαιοσύνη!
Μόνο που καλώς ή κακώς η τελευταία είναι κάπως αρχή…
Βέβαια στο τέλος κανένας δεν γλυτώνει από τα …νύχια της!
Σωστά;