Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι Σερραίοι Αγρότες!

Προγραμματίστηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε ότι η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στον διάλογο και συνέχισε:

Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίσταται η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά.

Ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας.

Ευελπιστούμε και βασιζόμαστε στην διαρκή και αγαστή συνεργασία του αγροτικού κόσμου και των οργανώσεών του, προκειμένου από κοινού να δώσουμε την ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή.

Ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής»

Όσο για την Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων μας είπε για την συνάντηση:

“Κάτω από την πίεση των μπλόκων και της κλιμάκωσης των τελευταίων ημερών σε πανελλαδικό συντονισμό, η κυβέρνηση, τελικά, δέχτηκε συνάντηση με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σε επίπεδο κυβερνητικού κλιμακίου, αποτελούμενου από τους Στ. Αραχωβίτη, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Παπανάτσιου, υφυπουργό Οικονομικών, Σωκ. Φάμελλο, αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Τάσο Πετρόπουλο, υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο πλαίσιο της “εξόδου από τα μνημόνια” και της “ανάκαμψης της οικονομίας”, τα οποία επικαλούμενη η κυβέρνηση ψήφισε στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 κονδύλι 1,1 δισ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο,

ή

για επιστροφή φόρου καυσίμων σε μερικές δεκάδες εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, ιδιωτικές κλινικές, αεροπορικές εταιρίες, την καλούμε να δείξει την ίδια ευαισθησία και να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων.”

Και μετά μου λέτε πως θα σας έχουμε καλά νέα για αύριο το βράδυ;

Γιατί εμένα μου φαίνεται σαν διάλογος …κωφών!

Πάντως από τα δικά μας παιδιά θα είναι παρόντες και ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος και ο κ. Γιάννης Τουρτούρας , ενώ το πρωί θα αποφάσιζαν ποιοι άλλοι δύο αγρότες θα είναι μαζί τους καθώς και άλλοι δύο νέοι αγρότες ως παρατηρητές.

Θα μου πεις πως θα πάνε όλοι με ένα αυτοκίνητο;

Ε, αυτό να είναι το πρόβλημα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here