Άρχισες ο καύσωνας στις Σέρρες, καιρός για …θάλασσα!

Άρχισαν οι δύσκολες μέρες του καλοκαιριού και για το Νομό Σερρών και από σήμερα θα είναι κάπως δύσκολο σε όλους τους πολίτες να βρουν τους κατάλληλους υπαλλήλους για να εξυπηρετηθούν καθώς ήδη έχουν φύγει για τις …παραλίες.

Όλοι όσοι όμως μείνατε στο «κλεινόν άστυ» θυμηθείτε να αποφεύγετε την άσκοπη έκθεση στον ήλιο, να βρίσκεστε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από το συνωστισμό, να αποφεύγεται τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, την άπνοια και την μεγάλη υγρασία, καθώς και το βάδισμα ή το τρέξιμο για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο.

Οδηγίες για τον φετινό καύσωνα στις Σέρρες

Οπότε προτιμάμε τα ελαφρά, ανοιχτόχρωμα ρούχα από ύφασμα και φοράμε καπέλο και γυαλιά ηλίου, τρώμε ελαφρά και μικρά γεύματα και λαχανικά, πίνουμε άφθονο νερό και χυμούς φρούτων & αποφεύγουμε τα οινοπνευματώδη ποτά.

Αν ιδρώνουμε πολύ προσθέτουμε λίγο αλάτι στο φαγητό μας, κάνουμε χλιαρά ντουζ και αν χρειαστεί τοποθετούμε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, μεριμνούμε για τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιοαγγειακά, κλπ), συμβουλευόμαστε το γιατρό σε περίπτωση συστηματικής λήψης φαρμάκων για τη συνέχιση της αγωγής και της δοσολογίας.

Τους ηλικιωμένους δεν τους εγκαταλείπουμε, εξασφαλίζουμε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα, λόγω πολυήμερης απουσίας μας ή θερινών διακοπών μας, ανοίγουμε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και το κρατάμε ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.

Τα μωρά τα ντύνουμε ελαφρά, προσέχουμε να μην πάθουν αφυδάτωση, φροντίζουμε να μη μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.

Όσο για τα κατοικίδια φροντίζουμε να έχουν πάντα νερό.

Τέλος αν και εφόσον έχετε την οικονομική δυνατότητα να πάτε στην θάλασσα

Όχι μακριά, εδώ δίπλα που δεν έχει και …τσούχτρες!