Καινούργια δομή προσφύγων στο Δήμο Σερρών;

Μπορεί οι ταγοί του Δήμου Σερρών να μην βρίσκονται στην πόλη μας, γιατί βρίσκονται στο 14ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας Κύπρου, αλλά κυκλοφορεί πολύ έντονα σε όλη την πόλη, μια νέα φήμη.

Πώς και πάλι θα μας «χτίσουν» νέα δομή για πρόσφυγες!

Δεν μας φτάνει αυτή που έχουμε και η προέκτασή της φυσικά, που συγκέντρωσε πάνω από 1.500 πρόσφυγες όπως σας ενημέρωσε η εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα στις αρχές του μήνα, κάποιοι επιμένουν πως θα κτιστεί κι άλλη μια δομή δίπλα στις δύο προηγούμενες.

Όχι, δεν είμαι σίγουρος, ούτε για το μέρος, ούτε και για το μέγεθος, αλλά η γιαγιά μου έλεγε πως δεν χρειάζεται να δεις όλο το λύκο για να αρχίσεις να φοβάσαι;

Φτάνει και το ποδαράκι του!

Και ποδαράκι στην προκειμένη περίπτωση είναι η έρευνα των υπευθύνων στις ΔΟΜ (οργανισμό μετανάστευσης) για νέα οικόπεδα στην πόλη των Σερρών!

Θα μου πεις εδώ αν κάποιος τολμήσει  να πει την αλήθεια για το μεταναστευτικό, αρχίζει να παίρνει διάφορα παρατσούκλια, κα φυσικά διαγραφές, πράγμα που συνέβη και με τη πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης κ. Φαίη Νικητοπούλου

Ξέρετε τι είπε η κοπέλα;

  • -Ότι η ύπαρξη ανάλογων ευάλωτων ομάδων μπορεί να προσελκύσει εγκληματίες στην περιοχή (μπορεί και όχι), 
  • -Ότι όλοι γνωρίζουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δηλώνουν ψεύτικες ηλικίες ώστε να τύχουν των ευνοϊκότερων ρυθμίσεων ανηλίκων. Ακόμη όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει ακόμη στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα; (σωστή η παρατήρηση)
  • -Ότι η πόλη της στην περίπτωση μετεγκατάστασης μεταναστών θα χρειαστεί την παράλληλη ύπαρξη μίας μονάδας για την πρόληψη πανδημιών. Σίγουρα δε θέλουμε φυματίωση ή ευλογιά ή άλλες ασθένειες να εμφανιστούν στην πόλη μας» (εμείς την ψώρα την είδαμε, όπως και άλλες αρρώστιες)
  • – Ότι αν όντως οι μελλοντικοί τρόφιμοι μετανάστες είναι ανήλικοι, θα χρειαστεί να πάνε σχολείο […] αν είναι παραπάνω ανά τάξη, τότε και τα υπόλοιπα παιδιά είναι καταδικασμένα να μη μάθουν γράμματα. Τα δικά μας παιδιά (κομμάτι δύσκολο)
  • -Πως θα αντιμετωπίσουμε τα σεξουαλικά πειράγματα των νεαρών μουσουλμάνων έναντι των Ελληνίδων μαθητριών μας που για τα πρότυπα τους τις θεωρούν χαλαρών ηθών λόγω διαφορετικού ντυσίματος […] Δε θα δεχτούμε την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού». (Σωστή ως παρατήρηση)

Δηλαδή η κοπέλα είπε πέντε πράγματα για ένα ζήτημα που μας αφορά όλους, και αμέσως την διαγράψανε λιτά και δημοκρατικά, απλά και μόνο για να μην αρχίσουν να λένε ολοι οι Νεοδημοκράτες την άποψή τους και γίνει στο τέλος ο κακός χαμός!

Πάντως εμείς ακόμα θεωρούμαστε τυχεροί που έχουμε τους Γεζίντζι στην πόλη μας, οι οποίοι παρεμπιπτόντως από αύριο θα είναι κατά 80 με 100 άνθρωποι παραπάνω αφού αποφασίστηκε να μεταφερθούν και άλλοι στη νέα δομή φιλοξενίας των Σερρών.

Θα μου πεις , όπως λέει και ο φίλος μου ο Κώστας, έτσι και έρθουν εδώ οι φίλοι μας οι Τούρκοι να δούμε εμείς σαν μετανάστες που θα μεταφερθούμε και τι θα τρώμε και με ποιο τρόπο θα μας υποδεχθούν ….

Υπενθυμίζουμε την Οργή και αγανάκτηση του Δημάρχου κ. Χρυσάφη για την απροειδοποίητη εγκατάσταση προσφύγων.

Καλά κάνει φυσικά ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ζητά από την πολιτεία ενημέρωση για τις προθέσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στα διοικητικά όρια του δήμου Σερρών.

Η κ. Αραμπατζή είχε δηλώσει για τους πρόσφυγες πως δεν τίθεται ζήτημα μεταφοράς των προσφύγων στη Π.Ε Σερρών και τελικά ήρθαν, έρχονται και άλλοι και υπάρχει φήμη και για νέα δομή στο δήμο Σερρών;

Μάλιστα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here