Ο Καιρός στις Σέρρες: Προχθές είχαμε πρόβλημα με τις βροχές και σήμερα με την … ζέστη!

Προβλήματα σε πολλούς αγροτικούς δρόμους δημιούργησαν το Σαββατοκύριακο οι βροχές και ιδιαίτερα στην Άνω Βροντού Σερρών.

Καιρός: Το κακό είναι πως σε πολλά σημεία οι αγροτικοί δρόμοι υπέστησαν ζημιές με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αγρότες την επομένη να πάνε στα χωράφια τους

Και καλά οι αγρότες…

Με τους κτηνοτρόφους είναι το …πρόβλημα!

Που θέλουν δεν θέλουν πρέπει να ταΐσουν τα …ζωντανά τους!

Ευτυχώς με το που άνοιξαν οι υπηρεσίες την Τρίτη τα μηχανήματα βοήθησαν παντού στην αντιμετώπιση ενώ ειδοποιήθηκε και ο ΕΛΓΑ, έτσι ώστε οι αγρότες να ξεκινήσουν των δηλώσεις των ζημιών στις καλλιεργημένες εκτάσεις.

Το πως και το πόσο ακόμα δεν το ξέρουμε και εύχομαι να το μάθουμε σύντομα!

Σέρρες: Αλλαγή του καιρού καθώς σκαρφαλώνει στους 41 ο υδράργυρος!

Πάντως από την Πέμπτη έως και την ερχόμενη Κυριακή θα αλλάξει ξανά ο καιρός, με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να κυμαίνονται στους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών και να τους ξεπεράσουν.

Επισημαίνεται ότι το τετραήμερο Πέμπτης – Κυριακής θα σημειώσουν σταδιακή άνοδο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά της χώρας και του Νομού μας

Για αυτό καλά θα κάνουν ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

Επίσης να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

Τέλος συνιστάται να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού και φυσικά να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Γιατί ανεβάζουν την θερμοκρασία και την …πίεση!

Δείτε επίσης