Ενόψει της κακοκαιρίας δηλώνει Έτοιμος ο Δήμος Σερρών !

Σε πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται ο Δήμος Σερρών ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, όπως διαπιστώθηκε στη σύσκεψη του Έκτακτου Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Σε επιφυλακή όμως παραμένουν και οι υπηρεσίες της Π.Ε. Σερρών, παρά την μείωση της εισροής των υδάτων, που σημειώνεται από το πρωί από τη γειτονική Βουλγαρία στον ποταμό Στρυμόνα, καθώς αυξημένη ποσότητα υδάτων αναμένεται να φτάσει στην χώρα μας εντός των επόμενων ωρών.

Για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα και drone στην υπηρεσία του Δήμου Σερρών

Βασικός σκοπός της σύσκεψης του Έκτακτου Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης με τηλεδιάσκεψη, ήταν η πρόληψη και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα.


«Στον Δήμο Σερρών δίνουμε προτεραιότητα στην πρόληψη των προβλημάτων που προκαλούνται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε όλο αυτό το διάστημα.


Παράλληλα, δρομολογούνται, ήδη, τα μεγάλα έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική προστασία, τα οποία έπρεπε να γίνουν όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μην έχουμε αυτές τις επιπτώσεις.

Οι κλιματολογικές συνθήκες αλλάζουν και πρέπει να απαντήσουμε σε αυτές τις αλλαγές», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών.

Drone για την καλύτερη παρακολούθηση και άμεση επέμβαση


Όπως υπογράμμισε στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ.Χρυσάφης, ο μηχανισμός του Δήμου Σερρών ενισχύεται άμεσα με ένα drone για την καλύτερη παρακολούθηση και άμεση επέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου στη διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Επιπλέον, ο Δήμος προμηθεύτηκε 250 τόνους αλατιού και 1.000 σάκων των 10 κιλών, που θα προστεθούν στους 250 τόνους αλατιού και 500 σάκους των 10 κιλών, που υπήρχαν στις αποθήκες του Δήμου.


Την ίδια στιγμή, τα συνεργεία επιφυλακής καθώς και τα μηχανήματα των υπηρεσιών του Δήμου Σερρών βρίσκονται σε ετοιμότητα τόσο στην πόλη όσο και στις κοινότητες.


Επιπλέον, ο Δήμος Σερρών βρίσκεται σε συνεργασία με ιδιώτες που διαθέτουν τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και μηχανήματα έργων και οι οποίοι μπορούν να συνδράμουν σε περίπτωση έκτακτων αναγκών.

Διακοπή κυκλοφορίας στη Γέφυρα του Τσέλιου


Επιπλέον διακόπηκε προχθές προληπτικά η κυκλοφορία στη γέφυρα του «Τσέλιου» στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων , λόγω προβλημάτων που καταγράφονται στον φέροντα οργανισμό μετά τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα, μιας ορθή απόφαση που υποχρεώνει όμως το Δήμο Σερρών, να προχωρήσει άμεσα στον προγραμματισμό κατασκευής μιας νέας γέφυρας.

Υπερχείλισε ο ποταμός Έρμα στην περιοχή Τραν πλησίον της Σόφιας

Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είναι και αυτές σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο, καθώς από την Ελληνική Πρεσβεία στην Βουλγαρία, εκδόθηκε ανακοίνωση, η οποία εστάλη προς το Υπουργείο Εξωτερικών και κοινοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, σύμφωνα με την οποία υπερχείλισε ο ποταμός Έρμα στην περιοχή Τραν πλησίον της Σόφιας, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων 24ωρων.

Με αποτέλεσμα αυξημένη ποσότητα υδάτων να αναμένεται να φτάσει στην χώρα μας, που ενδέχεται να ξεπεράσει τα 300 κυβικά /δευτερόλεπτο εντός των επόμενων ωρών.

Eλεγχόμενη η κατάσταση στο Δήμο Σιντικής;

Eλεγχόμενη είναι σήμερα η κατάσταση στο Δήμο Σιντικής από τα προβλήματα που δημιούργησε το φούσκωμα του χειμάρρου «Μπίστριτσα» και είχε ως συνέπεια να πλημμυρίσει η επαρχιακή οδός Προμαχώνα- Αγκίστρου

Ο δήμαρχος Σιντικής μάλιστα Φώτης Δομουχτσίδης, θεωρεί πως το πρόβλημα λύθηκε , αν και υπάρχει άμεση ανάγκη να καθαριστεί ο χείμαρρος που σύμφωνα με το Δήμαρχο, ανήκει στη δικαιοδοσία του Στρατού και του Δασαρχείου.

Πάντως και χθες και σήμερα ανεβοκατεβαίνει η στάθμη της κοίτης του ποταμού Στρυμόνα, καθώς σε ελάχιστο χρόνο το ύψος του ποταμού βρέθηκε από τα 50 στα 90 εκατοστά, ενώ στο ύψος της γέφυρας του Μεγαλοχωρίου η εισροή των υδάτων άγγιξε και τα 400 κυβικά το δευτερόλεπτο!