Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών: Καμπάνια ευαισθητοποίησης από το Υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) ξεκίνησε καμπάνια ευαισθητοποίησης στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα υποστήριξης στις γυναίκες και τα κορίτσια θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Με κεντρικό εικαστικό το σύμβολο του γυναικείου φύλου να καταλήγει να είναι ο σταυρός που ‘’σηκώνουν’’ οι γυναίκες-θύματα βίας παρουσιάζει με άμεσο και ευθύ τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα της Βίας που βιώνουν χιλιάδες γυναίκες καθημερινά.

Η καμπάνια παρακινεί όλες τις γυναίκες να μην αφήνουν το χρόνο να περνάει και να απευθυνθούν για βοήθεια στους αρμόδιους φορείς υποστήριξης.

Το κεντρικό μήνυμα “Καιρός να σταματήσει ο κύκλος της βίας ” θα βρίσκεται στον «αέρα» για το μήνα Νοέμβριο σε ιστοσελίδες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.mathra.gr), αλλά και στο page του Τομέα στο Facebook.

Για δείτε το…