Για την βελτίωση των υποδομών της Αερολέσχης Σερρών 300.000,00 ευρώ με απόφαση Καραμανλή!

Εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, η χρηματοδότηση για τη βελτίωση των υποδομών του πεδίου απογείωσης και προσγείωσης Σερρών, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

H απόφαση αφορά την αναβάθμιση των υποδομών πολιτικής προστασίας της περιοχής μας, και αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Η αναβάθμιση των υποδομών πολιτικής προστασίας Κορυφαία προτεραιότητα

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου της βελτίωσης των υποδομών του πεδίου απογείωσης και προσγείωσης Σερρών με την ονομασία «Εμμανουήλ Παππάς», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ, όπου δραστηριοποιείται η Αερολέσχη Σερρών.

Η Αερολέσχη Σερρών από το 2008 αποτελεί Εθελοντική Οργάνωση, εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και συμμετέχει με εναέρια και επίγεια μέσα και έμψυχο υλικό στην επιτήρηση δασών και πλημμυρών, καθώς και στην αναζήτηση αγνοούμενων ατόμων.

Αερολέσχη Σερρών: Το ιστορικό

Η Αερολέσχη Σερρών ιδρύθηκε το έτος 1984 με σκοπό την αεράθληση των μελών της και την εξάπλωση της αεραθλητικής ιδέας και των αεραθλημάτων. Είναι μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σήμερα έχει 80 μέλη απ’ όλες τις ηλικίες, τα οποία ασχολούνται με τον αιωροπτερισμό, αλεξίπτωτο πλαγιάς, μηχανοκίνητο αετό, ελαφρά και υπερελαφρά αεροσκάφη, αερομοντελισμό και ελεύθερη πτώση.

Υπάρχουν 20 πιλότοι ελαφρών & υπερελαφρών αεροσκαφών, 15 χειριστές αιωροπτέρων και 10 χειριστές αερομοντέλων-drones.

Έχει δική της σχολή εκπαίδευσης στον αιωροπτερισμό με εκπαιδευτές αναγνωρισμένους από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία.

Σαν επιστέγασμα της μακροχρόνιας παρουσίας της στα αεραθλητικά δρώμενα, το 2012 η Αερολέσχη Σερρών βραβεύτηκε από την FAI με την διεθνούς επιπέδου διάκριση FAI Honorary Group Diploma (for Aeronautics).

Η αναβάθμιση των υποδομών πολιτικής προστασίας της περιοχής μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για όλους τους συναρμοδίους φορείς.

Μάλιστα η χθεσινή ημέρα (1η Μαρτίου) κατά την οποία ανακοινώθηκε η έγκριση της απόφασης, έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO) ως Παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την ετήσια υπενθύμιση της σημασίας της, ιδιαίτερα σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας πέρυσι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής , στηρίζοντας συνολικά το πλαίσιο στήριξης του θεσμού των εθελοντών και της πολιτικής προστασίας είχε προβεί στη δωρεά των απαραίτητων εργαλείων ζωής για τις δράσεις της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Σιντικής.

Όμως τα ευχάριστα ανοιξιάτικα νέα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας τρίτωσαν , κυριολεκτικά καθώς ολοκληρώνεται η προμήθεια

  • τριών καινούργιων βοηθητικών πυροσβεστικών οχημάτων 4Χ4 , χωρητικότητας 400L νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα προς όφελος της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και των πολιτών

Ικανοποιήθηκε το πάγιο αίτημα του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Η συγκεκριμένη προμήθεια ήταν ένα χρόνιο αίτημα του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών το οποίο θα ενταχθεί στο πλαίσιο των στόχων του Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP και τους άξονες αυτού

«Ασφάλεια, Υγεία, Περιβάλλον, Κοινωνική Πολιτική».