Οι Δήμοι Αμφίπολης και Σιντικής στο «στόχαστρο» του Καραμανλή

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκε χθες το πρωί της Δευτέρας ο Κώστας Καραμανλής, με τον οποίο συνομίλησε για τα προγράμματα ενίσχυσης της οικονομίας και για την κατασκευή του Εκκλησιαστικού Μητροπολιτικού μουσείου, αλλά και του κέντρου συντήρησης κειμηλίων.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι «η ποιμαντική εμπλέκεται με διάφορα προγράμματα, γιατί είναι μια ποιμαντική που θέλει να «ξεκουράζει» τον …άνθρωπο!

Νωρίτερα βεβαίως και όλο το Σαββατοκύριακο ο κ.Καραμανλής βρέθηκε στους Δήμους Αμφίπολης και Σιντικής, τους οποίους δεν κατάφερε να επισκεφτεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Φυσικά έκανε ξεκίνημα από το χωριό του την Πρώτη Σερρών και από το ανακαινισμένο αγροτικό ιατρείο, στο οποίο ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του χωριού κ. Νίκο Μπακάλη.

Στην συνέχεια και αφού μίλησε με αρκετούς συγχωριανούς τους του, βρέθηκε στο Ροδολίβος, την έδρα του Δήμου Αμφίπολης για ένα άτυπο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής.

Ο ίδιος επικεντρώθηκε στο ζήτημα των μελετών.. ενώ στάθηκε στο ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο Τύμβος Καστά και με επίκεντρο αυτόν την ανάγκη αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής.

Έκανε γνωστό πως ήδη εγκρίθηκαν έργα βελτίωσης βατότητας του οδικού δικτύου του Δήμου Αμφίπολης ύψους 500.000 ευρώ και πως από το Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας, θα διατεθούν 14.259.309,29 ευρώ με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμφίπολης, καθώς ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του δρόμου Δράμας – Αμφίπολης και δεν θα αργήσει η κατασκευή του.

Ήδη χρηματοδοτήθηκε ο οδικός άξονας προς Σέρρες με 1.556.000,00 ευρώ , αλλά προχωράνε και τα αντιπλημμυρικά έργα της ευρύτερης περιοχής, συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ για την προστασία των αγροτικών εκτάσεων μέσω της αύξησης της παροχετευτικότητας του Στρυμόνα και του Αγγίτη και φυσικά στηρίχθηκε ο Δήμος Αμφίπολης με 150.000 ευρώ στα πλαίσια του προγράμματος των φυσικών καταστροφών.

Στην συνέχεια την Κυριακή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, πήγε στον δήμο Σιντικής, με πρώτο σταθμό το Βαμβακόφυτο, όπου και εκκλησιάστηκε.

Επιτήρησε την πρόσφατη ανακαίνιση του σχολείου της περιοχής και θαύμασε το λαογραφικό μουσείο στο υπόγειο του κτιρίου.

Στο Σιδηρόκαστρο παρακολούθησε το δημοτικό συμβούλιο παρόντος του δημάρχου και όλων των αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Ποιά είναι τα προβλήματα στο Δήμο Σιντικής;

  • Η γέφυρα Πετριτσίου μέχρι την Καστανούσα που βρίσκεται σε κακή κατάσταση,
  • το λιμανάκι της Κερκίνης ,
  • αλλά και το δημοτικό σχολείο της Ροδόπολης.

Από την πλευρά του ο υπουργός τόνισε ότι οι δημότες του Δήμου Σιντικής πως είναι από τους από τους πρώτους που επωφελήθηκαν από το Υπουργείο, καθώς υπενθύμισε ότι από τις πρώτες ενέργειες του , ήταν να προγραμματιστεί με κάθε κόστος το νέο δρομολόγιο του τρένου στις ώρες αναχώρησης και άφιξης, λύνοντας ένα πάγιο αίτημα των δημοτών της περιοχής, ενώ στήριξε τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου, που είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 9.072.867 ευρώ.

Τέλος ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι μέσω της Περιφέρειας χρηματοδοτήθηκαν έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου με 1.556.000,00 ευρώ και αντιπλημμυρικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000,00 ευρώ, ενώ με δεσμευτικό χαρακτήρα θα διατεθούν 14.259.309 ευρώ από το Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας.

Ολοκληρώνοντας τη σειρά των επισκέψεών του, ο υπουργός βρέθηκε στα Πλατανάκια, το τελευταίο χωριό του Νομού μας, όπου οι κάτοικοι τον περίμεναν για φαγητό και τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, δείχνοντας τηνευγνωμοσύνη τους για τη λύση του προβλήματός, καθώς εδώ και δύο χρόνια δεν μπορούσαν να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Πάντως από μελέτες ώριμες και άμεσα χρηματοδοτούμενες ..πάσχουμε!

και το ερώτημα παραμένει…

Μπορούν οι Δήμοι να προχωρήσουν σε μελέτες.

Έχουν το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό;

Διαβάστε επίσης εδώ για τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή

Διαβάστε επίσης για τα έργα στο Νομό Σερρών από τον Κώστα Καραμανλή

Διαβάστε περισσότερα εδώ Μασλαρινός – Τσερβίστας για τη κατάσταση στη ΔΕΥΑΒ