Παρουσία του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή: Υπογράφτηκε η σύμβαση για τον Περιμετρικό Ηράκλειας

  Υπογράφτηκε η σύμβαση  για τον Περιμετρικό δρόμο Ηράκλειας  παρουσία  του  Υπουργού  Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα  Καραμανλή , στις 21 Ιανουαρίου  2022  στο  γραφείο  του  Δημάρχου Ηράκλειας κ. Γεώργιου Κουτσάκη.

    Ο  Δήμαρχος  Ηράκλειας  κ. Γεώργιος Κουτσάκης υποδέχτηκε μαζί  με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργιάδου, με  τους  Αντιδημάρχους  κ.κ. Λαζαρίδη , Σταυρακάρα, Χατζηιωαννίδη και Σαλμά, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Η. κ. Τζήκα, τους  Δημοτικούς  Συμβούλους  κ.κ. Στοΐλα, Δάγκο, Ευαγγέλου, Κοτσακιαχίδη και Χατζίδου τον  Υπουργό  Υποδομών και  Μεταφορών  κ. Καραμανλή στο  γραφείο του. 

   Ο  κ. Κουτσάκης  μεταξύ άλλων έδωσε στον Υπουργό τη  Μελέτη για τα Αντιπλημμυρικά  έργα  για  τη  βελτίωση της αρδευτικής διώρυγας , τη μελέτη για τις  ασφαλτοστρώσεις  όπου υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Φυσικά μονοπώλησε τη συζήτηση  η Περιφερειακή αγροτική οδοποιία Ηράκλειας  ένα έργο ζωτικής σημασίας για το Δήμο όπου δεν θα μπαίνουν τα μεγάλα αυτοκίνητα μέσα στην Ηράκλεια.

   Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Ηράκλειας δώρισε στον Υπουργό τοπικά προϊόντα του  Δήμου .

    Ο  Υπουργός τόνισε:  ¨ Η ασφαλτόστρωση του Περιμετρικού δρόμου της Ηράκλειας είναι ένα πολύ σημαντικό  έργο . Στο Υπουργείο Υποδομών έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια ώστε να διαθέσουμε και στο Δήμο Ηράκλειας σημαντικά κονδύλια κοντά στο 1.000.00,00€ για να βελτιώσουμε  την οδοποιία του Δήμου Ηράκλειας

Δεν σταματάμε εδώ έχουμε και άλλα έργα να αναδείξουμε  και θέλω να ελπίζω στην καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο Ηράκλειας  έτσι ώστε αυτά τα έργα να αρχίσουν να υλοποιούνται. Μία δέσμευση που είχαμε κάνει σήμερα γίνεται πραγματικότητα με την υπογραφή της σύμβασης και ένα έργο που συζητιόταν  εδώ και  δεκαετίες  τελικά υλοποιείται ¨. 

Ο  Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κουτσάκης  ευχαρίστησε  τον  Υπουργό  για τη συμπαράσταση του, είναι ιδιαίτερα σημαντική  γιατί λύνει σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα της Ηράκλειας και αυτό θα αποτυπωθεί με  το πέρας του έργου. Θεωρούμε δεδομένη από εδώ και πέρα τη συνεργασία μας για να λύσουμε και άλλα προβλήματα¨.

  Ο  Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Η. κ. Τζήκας ευχαρίστησε τον Υπουργό για την  βοήθεια του, που  αφορά το χρέος που είχε η Δ.Ε.Υ.Α.Η.  προς τη Δ.Ε.Η.  κοντά στο 1.500.000,00€ , βοήθησε στο να μπει στο πρόγραμμα ¨Αξία¨  και να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και να μην πληρώσουν οι δημότες αυτό το μεγάλο ποσό. 

  Ο Υπουργός πριν φύγει είχε μία ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Δήμαρχο Ηράκλειας, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη και την επικεφαλής  της ελάσσονος  αντιπολίτευσης κ. Δέσποινα  Χατζίδου  για το θέμα της γεωθερμίας.