Κώστας Καραμανλής: Όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.

 Ενωτικό  και  με αναφορές σε πολύ κομβικούς σταθμούς της ιστορίας μας ήταν και το μήνυμα του  Υπουργού Υποδομών και μεταφορών Κ. Καραμανλή, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις τις 28ης Οκτωβρίου:

«81 χρόνια έχουν περάσει από το ηχηρό ΟΧΙ το 1940, όταν όλοι οι Έλληνες ενωμένοι είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ και με αυτό τον τρόπο υπερασπιστήκαμε την Εθνική ακεραιότητα, αλλά κυρίως την εθνική αξιοπρέπεια. Για αυτό πρέπει να θυμόμαστε ότι ήταν η πρώτη φορά που οι Ελληνικές δυνάμεις απώθησαν τους Ιταλούς πέρα από τα εδάφη μας.

Τι  συμβολίζει όμως η εθνική γιορτή σήμερα, 81 χρόνια μετά;Συμβολίζει κάτι που όλοι γνωρίζουμε γιατί φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από το 1821, και τα 40 χρόνια από τότε που η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος των Ευρωπαϊκών κοινοτήτων. Αυτό που δείχνει και συμβολίζει το 1940 είναι ότι όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, μία γροθιά, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.

Επειδή σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές δυσκολίες είτε αυτό αφορά τις απειλές από την γείτονα, είτε αφορά αυτό την πανδημία, νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε σήμερα είναι ότι ενωμένοι μπορούμε να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά.

Και το ευχόμαστε και το ελπίζουμε, αν και κάποιοι δεν λένε να καταλάβουν ούτε το νόημα, ούτε και την σημασία της έννοιας ενωμένοι, καθώς προσδοκούν εκλογικά οφέλη, ακόμα και αυτή την ίδια την…πανδημία!

Αντίθετα υπάρχουν και όλοι οι άλλοι που βλέπουν μακρυά, στην επόμενη δεκαετία και προσδοκούν την «ανάσταση» της πατρίδας μας…

Ευτυχώς!