Στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Σερρών Καραμανλής – Κοτταράς για τη προσβασιμότητα Α.Μ.Ε.Α.

Ο Αθανάσιος Κοτταράς Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ βρέθηκε σήμερα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Σερρών στο πλάι του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Σκοπός της συνάντησης στις Σέρρες είναι να δημιουργηθεί αναβατόριο για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες τόσο στο σιδηροδρομικό σταθμό των Σερρών όσο και της Δράμας.

Ο Κώστας Καραμανλής με στόχο την διευκόλυνση των Ατομών με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) στα ΜΜΜ

Υπενθυμίζουμε πώς ο Κώστας Καραμανλής τη προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε και με τον Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο με τον οποίο συζήτησε θέματα προσβασιμότητας στα ΜΜΜ.

Πρόσφατα επίσης έγινε εφικτή και η χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης για ΑμεΑ και στις περιπτώσεις που το ΙΧ αυτοκίνητο δεν ανήκει στο φυσικό πρόσωπο που δικαιούται την άδεια, αλλά στους γονείς του ή στα παιδιά του, δίνοντας έτσι λύση σε μία αδικία δεκαετιών και ένα διαρκές πρόβλημα σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Σερρών προέκυψαν αρκετά ζητήματα και προτάσεις για την αναβάθμιση του σταθμού έτσι ώστε το τρένο να γίνει να γίνει περισσότερο προσβάσιμο στους Σερραίους.

Αναβάθμιση μέσω ΟΣΕ για Σιντική – Αμφίπολη – Νέα Ζίχνη

Ο κ. Καραμανλής με δηλώσεις του μίλησε για την αναβάθμιση η οποία συνδέεται με τη προσπάθεια και τελικά επαναλειτουργία του προαστιακού στην ευρύτερη περιοχή της Σιντικής ώστε να «βγει από την απομόνωση».

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλάνο του Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα του ΟΣΕ είναι και η σιδηροδρομική γραμμή Αμφίπολης – Ν. Ζίχνης, δύο έργα που αν μη τι θα αναβαθμίσουν τη περιοχή μας.

Ο κ. Κοτταράς για τη σημερινή επίσκεψη στις Σέρρες αναφέρει με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα:

«Ενημερώσαμε τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή για της εργασίες στο σταθμό συντήρησης κτιρίου και την κατασκευή ράμπας και ειδικού μηχανήματος για την εξασφάλιση προσβασιμότητας Α.Μ.Ε.Α.

Επίσης μαζί με τα στελέχη του ΟΣΕ στη Βόρεια Ελλάδα τη Χρύσα Νομικού και το Χρήστο Τούρτα ενημερώσαμε τον Υπουργό για το σχεδιασμό βελτίωσης της υποδομής στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη με στόχο την μείωση του χρόνου και παράλληλα την αύξηση δρομολογίων στο Θεσσαλονίκη-Δράμα και την επαναλειτουργία για επιβατικά Δράμα-Αλεξανδρούπολη.»

Διαβάστε επίσης εδώ για τη Σιδηροδρομική Γραμμή Αμφίπολης -Ζίχνης: Αλλάζουν τη περιοχή